Kolektif
6 Mart 2023
Romanoku Yayınları
Sıralamalar

2023 70. kitabı
"Duyguların, fikirlerin hatta kitapların mekanikleştiği bu çağda sevginin, hoşgörünün ve duygudaşlığın yanında saf tutanları bir ağacın gölgesinde, bir dağın yamacında ve bir kitabın sayfalarında öyle ihtiyacımız var ki!" #dalındaöyküler 'i ilk elime aldığımda arka kapaktaki bu cümlelere gönlümü bıraktım. Sayfalarda buluştuğumuz her insanla o sebeple gönül bağımız kuvvetli. Kitaplar ve okuyan insanlar iyi ki var "Umut mavide, İnsan sevgide, öykü dalında güzel" Öykü değince malum bende akan sular duruyor hele ki elime aldığım öykü kitabı güvendiğim usta kalemlerden ise, daha sayfaların büyüsüne kapılmadan heyecanlanıyorum. On dört değerli kaleminin buluşması olan 'Dalında Öyküler' Ali Bektaş'ın (
Ali Bektaş
) derlemesi ile Roman Oku yayınlarından öykü severlerin kapısını çalıyor. Kolektif çalışmaların en güzellerinden İçerisindeki her bir öykü ayrı kıymetliydi. Gülümseme, hüzün, düşünce. Hepsi harmanlanıp, duygu dünyamı renklendirdi. Örneğin; #romantikittifak ile "Aşk biraz da devrilmektir." diyerek gülümsedim. #alttarafıhayal öyküsü ile yüreğimde farklı bir sızı, hayretler içinde kaldım. #reklamarası ile bazı yükleri taşımak çok zor diye düşündüm. Peki bahsettiğim öyküler kimlere mi ait? O da kitapta saklı. Okuyun efendim
Merve
Merve
ile okudum.iyi ki..
2023 61. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2023 17:17
Birbirinden güzel öyküleri birbirinden güzel insanlardan okudum. Bir çoğu kitap da çıkarmış yazarlarla ilgili bilgi sahibi olmak icin harika bir proje olmuş bu kitap. Öyküler "Dalında " bir başka güzelmiş.
2023 125. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2023 13:32
Merhaba sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere
romanoku yayınları
'ndan şahane bir kitap getirdim. Biliyorsunuz daha önce de yayınevinin bir kitabını okuyup sizinle paylaşmıştım. Bu da ikincisi oldu.
romanoku yayınları
son zamanlarda favorim yayınevlerinden biri olacak gibi görünüyor. Her iki kitapta efsabeydi, oldukça güçlü kalemler ve kaliteli çalışmalardı Gelelim kitabımız ; Dalında Öyküler 'e, tahmin edeceğiniz gibi kitabımız öykü kitabı. İçerisinde hepsi birbirinden farklı ve güzel on dört öykü bulunmakta ve bu öyk0lerin her biri farklı yazarlar tarafından kaleme alınmış. Yani anlayacağınız ondört öykü, on dört farklı kalemden çıkmış. Gönüllerimize, ruhumuza, duygularımıza dokunacak öyküler. Zaten okuyucunun, kitabın satırlarında kendinden bir şeyler görmesi, bulması değil midir, kitabı sevmesine sebep olan. Buruk bir hüzün, çokça özlem, umut, dostluk, sevginin en saf hali ve tabi ki aşk ve aşkın halleri....
Edebiyat Öykü
2024 20. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2024 13:45
Ali Bektaş derlemiş öykü seçkisini. İsmi yeter zaten. Yine en iyisini, en güzelini yapmış. Kalemi birbirinden güzel on dört yazar, dalında on dört öyküyü buluşturmuş bizimle. Çok severek okudum. Her birinin kalemine, emeğine sağlık. Ali Bektaş 'ın sözüyle bitiriyorum; Umut mavide, insan sevgide, öykü dalında güzel.
2023 68. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2023 08:49
Her Ay Okuyanlar Kulübü
"Vasata inat, yaşasın edebiyat!" sloganıyla yola çıkan
romanoku yayınları
'ndan harika bir öykü kitabı önerisinde bulunacağım sizlere.
Ali Bektaş
'ın 14 değerli yazarımızı bir araya getirerek bizleri lezzetli bir okuma yolculuğuna çıkardığı "Dalında Öyküler", hala edebiyattan umudumuzu kaybetmememiz, yazmaya devam etmemiz gerektiğini gösterir nitelikte. Aralarında daha önce kitaplarını okuduğum ve isimlerini görünce heyecanlandığım yazarlarımız da var. Her öykü ayrı bir dünya, hatta bazıları bence ayrı bir kitap olabilir kalitede. Hangisi etkiledi seni en çok deseniz şu diyemem çünkü gerçekten hepsini okurken ayrı keyif aldım. Belki "Çocuk, Bez bebek, Kedi, Anne" öyküsü için biraz daha derinden etkilendim desem yalan olmaz. Bu da sanırım anne olmamdan kaynaklanıyor olabilir. Sadece konu olarak değil, edebi anlamda da beni oldukça tatmin etti. Keyifli okumalar dilerim...
1000k
2023 192. kitabı
Okunma: 09 Eylül 2023 10:49
"Dayaktan ölmeyince soğuktan gebersin it!" diyen ebesi kapıyı açmamış. Bağırmış, ağlamış ama sesini duyuramamış. Sokaklarda dolaştıktan sonra Aram'a gitmiş. Artık ne kadar şarap
2023 294. kitabı
Ali Bektaş
Merhabalar #edebi #oykukitaplar ını okumayı sever misiniz? Beni soracak olursanız ben cok severim 14 Subatta Dunya Oyku Günü nde ,aşkın gününden,kelimelerin ve sevginin gücüyle birbirinden kıymetli 14 yazarımızın kaleminden okuduğum öykülerin hepsini ayrı ayrı cok sevdim.Okuduğum her öyküden ayrı çıkarımlarda bulundum arkadaşlar İncecik yorganın altında duyduğu edepsiz seslere kulaklarına tıkadığı halde duyması,o yastığın,yorganın diken olup bedenine batması,gözünden akan nehirlere sıktığı dişlerinin gıcırtısı ömrünce kulaklarından gitmeyen o minik bedeni sarıp sarmalamak istedim #cocukbezbebekkedianne öyküsünü okuduğumda arkadaşlar Saflık ve salaklık arasında inci çizgide flamenko yapan masum yüreği ne kadar güzel betimlemişsiniz yazarım
Ali Bektaş
#romantikittifak öyküsünde “ufak kaçamakların uzun vadede ciddi ilişkilere faydası bile olur” sözüne asla katılmıyorum .”Bekara karı boşamak kolay “derdi ,rahmetli babaannem İnsanoğlunun kendi başına gelmeyince bol keseden atması kolay Anne ve babasını aynı trafik kazasında kaybettikten sonra yurtta büyüyen,kendini hayata hazırlamak icin Mimarlık Fakültesi ne kaydettiren Nisan ın hikayesini okuduğum #kafamınicindekopekvaranne yüreğime dokundu arkadaşlar Hayatın koşuşturması içinde okuduğunuz #öyküler sizede benim gibi huzur veriyorsa #dalındaöyküler eserini gozu kapalı #tavsiyeediyorum #okuyunokutun der susarım @herayokuyanlarkulubu
#okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #fyp
sımsıcak öyküler
2023 1. kitabı
Dalında Öyküler
Yazılarını az çok bildiğim yazarların bir araya geldiğini görünce kitabı hemen alıp okudum. Birbirinden farklı on dört öyküden oluşan kitap sıcaklığıyla hemen içine çekiverdi. bağlantılı konular yok, her yazar serbest bir konuda yazmış ama kitabın tamamını bitirince hepsinin de ortak dertlerde uzlaştığı görülüyor. Çok öykü kitabı okuyorum bu aralar, "Dalında Öyküler" beni en çok saranlardan biri oldu. Ali Bektaş, Esra Kahya, Figen Yıldız, Uğur Portakal öyküleri en beğendiklerimdendi diyebilirim. Öykülerden değil de arka kapaktan bir alıntıyla sonlandırayım: umut mavide, insan sevgide, öykü dalında güzel cümlesini çok beğendim. Kitabın adına ve kapağına yakışır bir ifade olmuş. sevgiler
2023 40. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2023 17:18
Birbirinden kıymetli yazarlarımız tarafından kaleme alınmış 14 öyküyü,
Ali Bektaş
bizler için "Dalında Öyküler" ismiyle derlemiş. 14 ayrı dünyaya açılan bu kapılardan geçtiğinizde bir sürü insanla tanışıyor, bir sürü olaya ve duyguya tanıklık ediyorsunuz ki zaten öykü kitaplarının en sevdiğim yanı da budur; kısa sürede, okuru yormadan, uzun uzun detaylara girmeden, konudan ve kişilerden kopmadan keyifli bir okuma süreci sunmaları... Kitapta her yazarımızdan bir öykü okuyoruz. Ben daha önce sadece
Özge Doğar
Özge Doğar
Hanım ve
Ali Bektaş
Bey'in kalemleriyle tanışmış, ikisinin de kitaplarını ayrı ayrı çok sevmiştim. Dalında Öyküler kitabımızda ise beni mutlu eden şey, diğer yazarların da kaleminin oldukça güçlü oluşu... Öyküler o kadar sade, o kadar akıcı bir şekilde anlatılmış ki bir çırpıda bitiverdi kitap. Karakterleri gündelik hayatta yanından geçip gidebileceğimiz, hissettirdiği duygular da hepimizin hayatımızın bir anında mutlaka tattığımız duygular olunca kendimden çok fazla parça buldum bu kitapta. Hepsi ayrı kıymetli, hepsi ayrı dokundu kalbime ama (tabi ki) bir tanesi favorim oldu bu öykülerin arasında.
Gönül Çatalcalı
Gönül Çatalcalı
tarafından yazılan "Çocuk, Bez Bebek, Kedi, Anne" öyküsü -nedendir bilmem- daha bir içime işledi... Toparlarsam canlarım;
Her Ay Okuyanlar Kulübü
'müz ile okuduğumuz bu güzel öykü derlemesi, sizlere de tavsiyemdir. Kendinizi bu 14 ayrı dünyadan mahrum bırakmayın derim. Kitaplı günleriniz olsun.
2023 75. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2023 01:00
"Umut mavide, İnsan sevgide, Öykü dalında güzel." Herkese selaaamm Salı gününe birbirinden güzel öykülerle başlamaya ne dersiniz? Roman okumaya ara vermek istediğim zamanlarda benim elim hep öykü kitaplarına gidiyor. Bu sefer de adıyla dikkatimi çeken bir kitap okudum. "Dalında Öyküler ". Yakın zamanda kalemleriyle tanıştığım ve çok sevdiğim Ali Bektaş ve Özge Doğar'ın da aralarında olduğu 14 yazar tarafından kaleme alınan 14 öykü bulunuyor kitapta. Tek yazara ait 14 öykü okumak yerine, birbirinden farklı 14 yazarın kalemiyle tanışmak çok keyifli geldi ve ilk defa böyle bir öykü kitabı okudum. Ali Bektaş'ın Romantik İttifak öyküsünde Derya'ya üzülürken, Nuray Elçin'in Reklam Arası öyküsünde anne sevgisi görmeyip hayattan soyutlanan Hülya ve Cemil kardeşlere acıdım. 2020 İstanbul Öykü Yarışmasında ikincilik ödülü kazanan Özge Doğar'ın "Kolonya İster Misiniz?" öyküsünde ise Mevhibe Teyze sayesinde iyi insanların hâlâ var olduğuna ve hepimize umut oluşuna tanık oldum. Her öykünün ayrı bir yolculuğa çıkardığı bu güzel kitabı ben yine @herayokuyanlarkulubu 'm ile beraber okudum. Siz de güzel bir yolculuğa çıkmak ve hayata bir mola vermek isterseniz kitabı okuma listenize ekleyebilirsiniz.

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "
Kelebeğin Rüyası
Kelebeğin Rüyası
" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet
" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "
Güzel Yazılar - Şiirler
Güzel Yazılar - Şiirler
" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "
Sivil İtaatsizlik
Sivil İtaatsizlik