2023 47. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2023 00:00
“Edeb imandan bir cüz, beden ile ruhun muhabbetinde bir hakikattir. Öğretilebilecek bir şey değildir.” “Edeb… Bedenin örtüsü Edep… Ruhun arayışı Edeb, illa edeb” Merhabalar, bugün sizlere Fütuhatı Seyyid Muhammed Ruhi’nin sohbetlerinden derlenen, serinin ikinci kitabı olan “EDEB” in yorumunu getirdim. Serinin ilk kitabı olan Dil’i çok severek ve değişik bir tad alarak okumuştum. Durum böyle olunca da ikinci kitabı çok bekletmeden okumak istedim. Diğer kitapta olduğu gibi bu kitapta da Edep çok farklı açılardan ve oldukça kapsamlı bir şekilde ele alınarak hazırlanmış. Dinden felsefeye ve sanata, aileden tövbeye,peygamberlerden savaşa ve daha birçok konuya da yer verilerek geniş bir yelpazede Edeb’in yeri anlatılmış. Ayrıca hadislerden, ayetlerden ve kıssadan hisselerle örnekler verilmiş. Bunların yanı sıra; Birleşmiş Milletler’in kurguladığı ortak düzenin ne kadar süreceği, yeryüzünün bozguncularının nasıl bu hale geldiği, beklenen Vatikan projesinin neden tutmadığı gibi birçok çarpıcı konuya da yer verilmiş. Yine tadına doyamadığım bir okuma oldu. Serinin üçüncü kitabını da merak ve heyecanla bekliyorum. İçinizdeki manevi boşluğu dolduracak, Edebi her yönüyle okuyarak heybenizi dolduracak olan bu harika eseri herkese canıgönülden tavsiye ederim. “Edeb; haya, namus ve bütün bunlara bağlı olan islami hakikatlerin özü, asli fıtrat hem erkek için hem kadın için aynıdır.” ”Kadına ayrı bir muamele ile onun edebinin ve namusunun yanında erkeğin namussuzluğuna onay vermek yine kadına zulüm etmek demektir.” ” Toplumlar hangi dini inanca müntesip olurlarsa olsunlar, dini inancın getirisi olan edepten uzaklaştıkça çözülmeye mecbur olurlar.” ”Siz yetmezsiniz, size yardımcı olacak robotlar yapmanız lazım” demiyorlar mı? ”Değişim yalanı ile bizleri mekanik ve duygusuz birer robot haline getirmek istiyorlar.”
Din İslam
EdebSeyyid Muhammed Ruhi · Ruhi Yayınevi · 201783 okunma