2023 71. kitabı
Gizem Demircan
Yol kenarında çok güzel bir şey yakaladım. 🥹 |•> i.hizliresim.com/2k8sqlq.jpeg |•> i.hizliresim.com/mvisxn9.jpeg
Gizem Demircan
Menedemos: “Politikaya atıldıktan sonra, o kadar çekingendi ki, tütsüyü tütsü kabına yerleştiremiyordu. Bir gün Krates yanına gelip politikaya girdi diye ona çatınca, onu zindana attırdı; ama Krates ayaklarının ucunda kalkarak onun geçmesini gözlüyor ve ona ‘Agamemnon kılıklı, Hegesipolis’ diye sesleniyordu.” (s. 123) Hahaha, eğlendim yine. :d
Şöyle bir görüntü bırakayım. :”) i.hizliresim.com/6qm79b8.jpeg
Gizem Demircan
Pythagoras: “Arelateli Favorinus’a göre, matematik konusunda kullandığı tanımları sonradan yaygın olarak Sokrates ve yanaşmaları, bundan sonra da Aristoteles ve Stoacılar kullanmışlar.” (s. 395)
Gizem Demircan
Anaksagoras “Kentin yöneticileri kendisi için ne istediğini sorduklarında, ‘Her yıl benim öldüğüm ayda çocuklara oyun oynamaları için izin verin’ demiş. Ve bu töre bugüne kadar gelmiştir.” (s. 73)
Gizem Demircan
Anaksimenes’ten Pythagoras’a (…) tiran yöneticiler Miletosluların yakasını bırakmıyorlar. Vergi vermeye yanaşmadığımız zaman, Medlerin kralı da bize korkunç yüzünü gösteriyor. Ama İyonlar herkesin özgürlüğü uğruna Medlerle savaşmaya hazır; ne var ki savaşırsak, hiçbir kurtuluş umudumuz olmayacak. Bu durumda nasıl olur da Anaksimenes ölüm ya da kölelik tehlikesiyle burun buruna yaşarken, gönlünden hâlâ gökbilimci olmayı geçirebilir?” (s. 69)
Gizem Demircan
“… tek gözlü olan birinin gözünü çıkaran, iki gözünden olsun.” (s. 36) Odysseus yüzünden mi çıkardın bu yasayı Solon?.. Haha… :d