·252 syf.····Okunma: 11 Eylül 2023 01:00 Jane Austen benim en sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Kendisinin sahip olmuş olduğu hayat hikayesi, kitaplarında aşkın naifliği beni oldukça etkiliyor.
Yazar karakterleri o kadar sinsi ve yavaş bir şekilde okuyucuya aktarıyor ki karakterlerle ilgili önsezileriniz kitabı okudukça haklı çıkıyor. Mesela kitap boyunca Isabella’nın arkadaşlığına asla güvenemedim. Kendi çıkarları için Catherin’i yönlendiriyormuş gibi geldi (Zaten de öyle oldu.). John Thorpe ise tam tamına bir yapışkan kene! Olmadık yerlerde bir anda çıkıveriyor, insanın sinirini bozan bir karakter. Henry Tilney ne istediğini bilmeyen tipik toksik bir erkek.
Kitabın ilk sayfalarında nedense kendimi çok fazla veremedim ve sevemedim de. Nedense hikayenin akışına kendimi bir türlü bırakamadım. Fakat son yüz sayfası oldukça hızlı aktı diyebilirim. Yazarın okumuş olduğum diğer kitaplarına göre (Gurur ve Önyargı, Akıl ve Tutku, Emma) Nothanger Manastırı maalesef biraz gölgede kaldı. Yazarın da yazdığı ilk kitap olduğundan dolayı olabilir diye düşünüyorum. Sonuç olarak okuyun ama büyük beklentiler içinde değil.