Miras sana bu kanı bozuk oyun..
2023 18. kitabı
İnsan ailesini seçemez ama hikayesini anlatmayı seçebilir, sözüyle başlıyor yazarımız. Oldukça çarpıcı bir başyapıt, 2019da Ulusal Kitap Ödülüne layık gösterilmiş, Hjorth'un türkçe dilindeki ilk kitabı olan miras.. Aile dramı fakat prangalanan bir kişi, sır ve dört kardeş. Maalesef ki ensest kasvetli bir hikaye. Ana karakter bergjlot un aile tarafından başına gelenleri hiç dramatize etmeden olduğu gibi anlattığı bir dram. Yazarımız hikayeye babanın ölümüyle başlamış ki daha ölmeden miras kavgaları başlamış. Miras adı altında bir çatıda toplanan fakat bergjlot a bırak yuva olmayı göz yumduklarıyla bir tuğla bile olamayan aile.Küçük bir çocuğun yaşadıklarını annesine kardeşlerine anlatmasına rağmen buna göz yummasını okuyorsunuz. Sonra bu çocuk büyüyor artık sığamıyor kabına, olan oluyor. Göz yummak, cinayeti işlemekle aynı şeydir benim için. Berbat ama içine çeken bir hikaye okuyorsunuz. Kitabı aldığımda bu kadar etki bırakacağını düşünmemiştim fakat okuduktan sonra tır çarpmışa döndüm.Bazı sayfalarda ilerleyemedim lakin istedim de. İlerleyebilecek cesareti olanlar okumalı çünkü bu geminin yükü bir hayli ağır. İşin trajik kısmı yazarımızın kendi hikayesini yazmasıdır. Kim bilir ne kadar zordu onun için.
2023 Okuma Raporları
MirasVigdis Hjorth · Siren Yayınları · 20216,5bin okunma