2023 100. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2023 15:09
Rahmetli Doğan Cüceloğlu Hocamızın kitabı yazma amacı kendi ifadesiyle "öğretmenin ne kadar güçlü biri olduğunun farkına varılmasını sağlamaktır" (sayfa 166). Doğan Cüceloğlu'nun psikolog olması ve bu bilgilerini eğitimle harmanlamasından dolayı çok güzel bir kitap ortaya çıkmış. Hayata bakış açısı kazandıran, yaşama yön veren çok güzel tecrübeler paylaşılmış kitapta. Doğan Cüceloğlu Hocamız, Denetim Odaklı Korku Kültürü ve Gelişim Odaklı Değerler Kültürü arasındaki farkı, sıradan kişilerin öğrencilik anılarıyla çok güzel göstermiş. Ayrıca Doğan Hocamız kitabında sohbet havası içerisinde kişilerin öğretmenler ve okulla alakalı geçmiş deneyimlerini anlattığı için çok samimi bir kitap olmuş. Doğan Cüceloğlu, kişilerin kendisine yazdığı mektupları bizimle paylaşması ve bu mektuplar üzerinde yorumlamalar yapması benim için çok değerli. Bu mektupları okurken yeri geldiğinde hüzünlendim ve keşke bunları yaşatan öğretmenler bu meslekte barınmasa dedim, yeri geldiğinde ise iyi ki böyle değerli öğretmenler bu meslekte var ve iyi ki bu mesleği seçmişim, sevmişim dedim... Velhasılıkelâm, bu kitap, kişilerin geçmişteki öğretmenleriyle ilgili olumlu-olumsuz anıları toplanarak ve tabii ki rahmetli Doğan Cüceloğlu Hocamızın çok değerli yorumları, katkılarıyla meydana gelmiş ve tekrar tekrar okunabilir değerde olan bir eserdir. Öğretmenliğe ilgisi olan herkesin okumasını tavsiye ederim.
İnceleme
Öğretmenim Bir Bakar mısın?Doğan Cüceloğlu · Final Kültür Sanat Yayınları · 20187,6bin okunma