2023 74. kitabı
Özellikle kadınlar,sorarım size ; Hayatınızda kaç kez kendi istediğiniz için ,hayal ettiğiniz için birşeyler yaptınız ? Çok az değil mi ?.Elalem ne der diye düşündünüz çokça ya da hep ertelediniz kendinizi.Genellikle sustunuz ,içinize attınız.Size böyle öğretilmişti . Kız evlat olmak ,hayata 1_0 geriden başlamaktı . Kız evlat olmak, sorgulamadan hizmet etmekti . Kız evlat olmak,kendini eşine ailesine köle etmekti . Elif 'te böyleydi ,annesinden öğrenmişti herşeye boyun eğmeyi ,susmayı. Babasından aldığı güven duygusuyla erkeklere güvendi .Fakat en yakınıyla aldatıldı. Sonra çevresine boyun eğdi ve evlendi .Her gün çırpındıkça daha da derinlere battı .O suskun annesi bir gün ona Susma !!! dedi .Ama o sadece susmayı biliyordu .Nasıl susulmayacağını ne görmüştü ne de öğrenmişti . Arka kapak yazısı ile tüylerimi diken diken etmeyi başaran yazarımızın her sayfada aynı duyguyu yaşatacağını hiç tahmin etmemiştim .Özellikle kaybettiği bebeği ağzından yazılanlarla Elif en son kapıyı kapayi kapatıp çıktı.Herseyı geride bıraktı mı dersiniz ?Bunu içinizde yaşayan Eliflere sorup siz karar vereceksiniz. Ailelere düşen en büyük sorumluluk ,kız olsun erkek olsun ayrım yapmadan büyütmek.Haklı olduğunda susmayan ,özgüvenli bireyler yetiştirmektir Bu dersi de yanımıza alıp kendi yolumuzu şekillendirelim . Siz de içinizdeki Elif'in yolunu çizmek istiyorsanız ,ben de bir bireyim duygularım var diyorsaniz mutlaka okuyun ,tavsiye edin ... İnsanı üç şey ayakta tutar, alışmak, unutmak ve umut etmek. Ancak umut edeceğiniz yerde unutursanız, alışacağınız yerde umut ederseniz ve unutacağınız yerde alışırsanız mutlu olmanız müm- kün değildir. Ne garip! Bahaneler yaratmaya ayırdığı zaman ve enerjiyi neden doğrulmaya, kafasını gömdüğü kumdan çıkarmaya ayırmaz ki insan?
ElifEbru Şahin · Lora Yayıncılık · 202346 okunma
1 +1'leme