"Nitekim kadının ticaret yapmasına izin veren bir Kur'an'ın, cihada katılmasına ruhsat veren bir Kitab'ın, kadının her türlü ticaret yapabilmesini caiz gören bir fıkhın, kadının tek başına yolculuk yapmasını haram sayması ve bu haramı da haram li aynihi kabul etmesi düşünülemez."
Sayfa 212·Kitabı okudu
İslam
Ne demek yani bu devamında ne söyleniyor merak ettim
Önceki 6 yanıtı göster
Nisa ن
Nisa ن
evet bu hadisi biliyorum. O zaman şöyle sorayım adiyy adındaki sahabe efendimizden en fazla 100 daha yaşamış olsun. O zaman o 90 km tek başına gitmesin hükmü tabiinler döneminden beridir geçersiz sayılacaktır yanlış mıyım çünkü efendimizin bahsinde göre çok yakın zamanda güven ve emniyet gelecektir o zaman da kadınlar rahatça tek başına gezebilecektir. Peki şunu merak ediyorum 1300-1200 yıldır öyleyse İslam hanimlari tek başına gezebilme imkanı buldugundan beridir gezebiliyor mu? Alimler bu yönde cevaz veriyor mu? Hukuk tarihinde bu yönde cevaz vermiş alım, şeyhülislâm var mı ? O dönem gelmiştir artık güven ortamı Kemal'e ermiştir herkes gönlünce aracıyla binegiyle istediği yere gidebilir denen bir zaman veya mekan örneği sunabilir misiniz ben gerçekten dinimi öğrenmek için soruyorum. Çünkü eğer o hadis buna kanıt olarak gösterilmişse ki efendimiz asla yalan söylemez öyle bir durum adiyy radiyallahu anh zamanında gerçekleşmiştir ve güven ortamı oluşmuştur. İşte o zamanda 90 km yerini 900 km'ye mi bıraktı ne oldu kadılar halifeler hakimler nasıl bir yol çizdi?
1 yanıtı göster