Başarıda aile ve çevrenin önemi…
2023 213. kitabı
Sol Ayağım az önce bitirdim. Kitap hakkında bir sürü inceleme yapılmış ve genel olarak kitabın konusu yazılmış. Kitabın konusuna çok fazla değinmeden inceleme yapmaya çalışacağım. Kitabın yazarı aslında kendi hikayesini anlatmıştır. Kitabında kendi ismini kullanmak yerine başka bir isim kullanmıştır. Beyin felci olan yazarımız, bebeklikliğinden yetişkinliğine kadar olan zamanda yaşadıklarını başarı öyküsü olarak kitabına yansıtmıştır. Kitabı okurken bir şey dikkatimi çekti. Annesi, engelli çocuğunu bebeklikten itibaren destekliyor ve sürekli yanında oluyor. Aynı zamanda babası ve kardeşleri hep destekçileri… Karakterimiz engelli olmasına rağmen dışarıda arkadaşlarının destekleriyle oyunlara katılabiliyor ve yazılanlara göre zorbalığa dahi uğramıyor. Soruyorum size illaki sınıfınızda kaynaştırma öğrenciler veyahut etrafınızda engelli çocuklar olmuştur, vardır belkide ailenizde… Türkiye’de hangi çocuk zorbalığa uğramadan, çevresindekiler tarafından tam destek görüp yaşamına devam edebiliyor? Kitabımızda yazarımızın başarısı var fakat kendi gayretinden belki de daha fazlası ailesi özellikle annesi tarafından veriliyor.
Sol AyağımChristy Brown · Nemesis Kitap · 201794,8bin okunma
2 +1'leme