2023 13. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2023 15:45
Bu bir inceleme değil, bir sitemdir! Kitabı acımasızca eleştirenleredir sözlerim Beğenmeyenlere, sevmeyenlere değil tabi ki "Okunmaya değmez" , "Zaman kaybı" diyenleredir sitemim. Hiç mi sızlamadı ruhunuz o lafları ederken? Çok iyi biliyorsunuz Evet, bildiğinizi biliyorum Bende oradaydım çünkü Gördüm Hepimiz Holden'in yaşadığı o üç günün içinde gerçekliğe aykırı ya da bayağılaştırılmış hiçbir şeyin olmadığını biliyoruz. Hiçbir şey! Baştan aşağı saf bir samimiyetin cümlelere döküldüğünü göremedim diyemezsiniz. Öyle 'İngiliz kraliyet ailesi' duyarı kasmaya da hakkınız yok, Ergen tripleri Küfürler Âsilik Hangimiz bunlardan bağımsız büyüdük ki. Kimi kandırıyorsunuz siz? Bu kitap ne anlatıyor, bir türlü konuya girmiyor diyenler: sizi anlatıyor efendim sizi! Sizin o zamanki üç gününüzü Ama değiştirmeden, düzeltmeden, en basit yani en güzel haliye. Bunu mu kabullenemiyorsunuz? Sanırım siz  başkaldırmayı da, sorgulamayı da es geçtiniz gençliğinizde. O yüzden bu nefretiniz. Ya da akranlarına zorbalık edenlerdendiniz siz. Peki Siz yine Oblomov'u yerinden kalkmayan, uyuşuk, pısırık  bir adam olarak görün Siz Don Kişot'a -sanki şapşal bir hayalperestmiş gibi- kahkahalarla gülün. Siz Zorba'nın hedonist bir serseri olduğuna kanaat edin. Ve siz her zaman ki gibi Pandora'nın kutusunu açtırarak dünyaya kötülüğü yayan Zeus'un kadim planını bozacak en kuvvetli iksirin MASUMİYET olduğunu bize haykıran Holden'e sırtınızı dönün. Kim ne derse desin; ben sana bittim Holden
Edebiyat & Roman
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma
1 +1'leme