2023 124. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2023 15:25
Lightlark çıkacağını duyduğumdan itibaren merakla beklediğim bir kitaptı. Özellikle konusu, baskısı, karakter kartları, anlatımının güzel olması, ve evreni cok güzeldi. Keyifle okudum her satırını.. Okuyacaklara şimdiden diyebilirim ki ters köşelere çok dikkat Acayip şaşırtıcı bir sonla bitiyor. Bu biraz beni üzdü çünkü farklı olmasını isterdim ama ikinci kitabın istediğim şekilde ilerleyecegine güvenim tam. Her yüz yılda bir sadece yüz günlüğüne altı krallığın hükümdarının oynamaya davet edildiği ölümcül bir oyun olan Centennial'a ev sahipliği yapmak için ortaya çıkan Lightlark adası. Her hükümdar ve halkı lanetlenmiştir. Ve bu lanetin kalkması için Centennial krallıklara bir şans sunar. Wildling'in hükümdarı Isla Crown'un laneti en kötüsüdü. Çok güzel olmalarının yanı sıra aşık oldukları kişileri öldürmekle ve yaşamak için her ay insan kalbi yemekle lanetlenmişlerdi. Ve genç hükümdarın herkesten gizlediği bir sırrı da vardı. Centennial ise lanetlerini sona erdirmek halkı huzura kavuşturmak güçlerine yeniden kavuşmak için onların tek şansıydı. Fakat bu oyun hiç de kolay değildi. Bolca entirika, yalanlar, ihanetler, güvenli gibi gözüken dostluklar ve tabiki aşk kıvılcımlarının bol olduğu kıyasıya rekabet eden altı kişinin oyunuydu. Benim severek okuduğum bir kitap oldu. Isla ve Grimm karakterini çok sevdim ama hikaye ilerledikçe beni yanıltanlar oyuna getirenler ve ters köşeler oldukça kime güveneceğimi şaşırdım. Isla'da tam benim gibi her dönen dolabın açığa çıkmasıyla şok oluyor. Ve hiç beklemediğim şekilde biterken ikinci kitap için heyecanım katlanıyor. Son sayfasına kadar aksiyonun ve gizemin bitmediği kitapta aşk üçgeni bence yoktu. Gerçi bunu bi sonraki kitaptan daha iyi anlarız ama beni bu yönde olumsuz etkilemedi. Ve türü seven herkese tavsiye ederim..
LightlarkAlex Aster · Parola Yayınları · 2023246 okunma
1.359 Gösterim