2023 18. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2023 19:25
Güneşi Uyandıralım Küçük Zeze'miz artık biraz daha büyümüş. Ama ailesinden ayrılıp, varlıklı bir aileye evlatlık verilmiş. Bu sefer geçim sıkıntısı yok ama çok sıkılıyor. Dışarı çıkmasına izin verilmiyor ve hiç arkadaşı yok. Bir gece bir kurbağa odasına geliyor ve onunla arkadaş oluyorlar. Ona Adam ismini veriyor ve kurbağa onun yüreğine giriyor. O günden sonra oradan onunla konuşuyor ona fikirler veriyor.. Babası onunla ilgilenmiyor. Onunla hiç konuşmuyor. Her çocuk gibi oda bir baba figürüne çok ihtiyaç duyuyor. Tamda burada Zeze'nin hayal gücü yine devreye giriyor ve Maurice isimli bir film yıldızını baba yerine koyuyor. Maurice onu sık sık ziyaret ediyor, onunla sohbet ediyor. Ama her güzel şeyin bir sonu var. Bir gün kurbağası onu bırakıp gidiyor. Ondan biraz sonrada Maurice ondan ayrılıyor. Zeze artık genç bir delikanlı olmuş. Ve bir meslek seçmesi gerekiyor.. Devamı üçüncü kitapta.. Güneşi Uyandıralım kitabı Şeker Portakalı serisinin ikinci kitabı. Zeze'nin ergenlik yılları anlatılmış. Bu kitapta hayali olaylar ilk kitaba göre daha fazlaydı ama yinede güzeldi. Okuyun okutun. Bol kitaplı günler keyifli okumalar..
Güneşi UyandıralımJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 202342,8bin okunma