Evet yılımın favorisi olan bir kitapla geldim bugün. Çıktığı andan itibaren çok merak ettiğim ama okumak için sonbaharın gelmesini beklemiştim. Şimdi bu kadar beklediğim için pişman mıyım? Kesinlikle değilim ama sonbahar keşke daha erken gelseydi...
Spoi olmadan üstün körü biraz kitaptan bahsetmek istiyorum. Kitabımızın iki ana karakteri var Persephone ve Sam. Persephone on üç yaşında göl evine taşınıp Sam ve abisi Charlie ile tanışıyor. O yaz Sam'e aşık oluyor ve yıllar içinde gelişen arkadaşlıklarını okuyoruz. Kitap bir geçmiş bir gelecek şeklinde ilerliyor ve okuması aşırı keyifliydi bence. Ben çoğu yerde gözlerim dolu dolu okudum.
Duygular cidden çok güzel ifade edilmişti.
Colleen Hoover sonra okuduğum en iyi duygu aktarımıydı bence. Kitapta smut azdı ama işlediği konu bakımından bence on altı yaş üzeri okuyucular için uygun olacağını düşünüyorum ve şimdi spoi içeren yorumuma geçiyorum.
DİKKAT SPOİ!!!!!!!
Sam cidden okuduğum en iyi erkek karakterlerden biriydi ve ben cidden bu ihaneti hak etmediğini düşünüyorum ve hak ettiği yüzleşme bu muydu emin değilim. Ama kendisinin de çok hataları vardı.
Charlie ise Sam'e bunu nasıl yaptığını asla anlamıyorum en başından beri onunda istediği belli olsa da olayı anladığı an durması gerekiyordu bence. Hatta asla o kadar tehlikeliye girmemeliydi. Ve Sam ile yüzleştiği yeri okumayı çok isterdim. Yine de toparladıkları için çok mutluyum çünkü ben ikisini de çok sevdim.
Ayrıca Charlie işleri daha zor duruma sokmadığı ve
Günaha Davet kitabında ki olaylara dönmediği için çok mutluyum. İki kardeşin arasına asla hiçbir şey girmemesi gerekiyor bence ama ben yine de Sue, Charlie'yi bir güzel pataklasa ve bunu okusam çok mutlu olurdum. Çünkü Charlie yapmaması gereken çok şey yaptı ve Persephone çok kötü bir durumdayken, Charlie bunu çok kötü şekilde kullandığını düşünüyorum. Sınırını korumadı ve içinde hep bir umut barındırdı içinde. Ve kitabın sonunda onun için hâlâ çok üzüldüm.
Persephone ise... O kadar az bir şey için büyük bir kayıp verdi ki ona üzülmekten kızamıyorum bile. Ama ailesine aşırı kızıyorum çünkü kızın Toronto'da okumaktan başka seçenek vermediler. Ayrıca Sam ve Delilah da bence ona biraz az destek oldular ve kız sonunda acılarının içinde kayboldu.
Ama yine de ilk defa aldatan bakış açısı ile bir kitabı okuduğum için mi bilmiyorum ama okumak beni çok etkiledi ve cidden aşırı sevdiğim bir karakter oldu. Sonunda Delilah ile de işleri yoluna koydukları için seviniyorum yine de keşke kendine daha çok güvenen bir karakter olsaydı.
Kitapta diğer karakterlerde bence iyiydi ve Sue benim için de çok özel bir yere sahip oldu. Ama sonunda daha fazla detay isterdim sadece çünkü kitap bittiği zaman içim biraz buruk ve yarım kalmış hissettim ki hâlâ öyle hissediyorum.
Son otuz sayfaya kadar on vereceğimi düşündüğüm bir kitaptı ama şu anda sekiz ve dokuz arasında gidip geliyorum. Olan öykü aşaması bir tık beni rahatsız etti çünkü panik atak krizinin hep olaydan önce olacağını düşünmüştüm ama sonra oldu ve bu benim düşündüğüm kurgu değildi maalesef neyse her şeye rağmen kitabı çok sevdiğim kısmını düşünüp aklımda öyle kalmasını sağlayacağım. Okumayı düşünen herkese şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Her Yazın ArdındanCarley Fortune