2023 255. kitabı
Paris'teki Dışişleri göreviyle birlikte şarapla tanışan Mahir, dünyanın en iyi şaraplarını tatmakla yetinmemiş, kendini ufak çapta da olsa bir degüstatör olarak yetiştirmiştir. Bir süre sonra, kendisi ve yaşadığı ada için devrim olacak bir karar verir. Artık büyüdüğü adada kendi şarabını üretecektir. Fransa'dan asmalar getirtir. Uluslararası sahadaki uzmanlarla çalışmaya başlar. Mahir Bey, adanın yerli üzümlerini de kullanarak en iyi ürünlerini alır ve tadımını, kızı Gülhan'ın en yakın arkadaşı ve manevi evladı olan, İsyanʼla yapar. Diplomatlık deneyimi Mahir Beyi dışa dönük bir insan yapmıştır. İlk ürünü gönderdiği yarışmalarda dereceye girince, bütün ürünleri, yıl bitmeden satar. Artık ada; tüm ülkede doğasını ve kültürünü koruduğu için tanınan ve yılın on ayı turist çeken bir cazibe merkezi haline gelir. Bir adada gençlerin çocukluk arkadaşı olma hikayesinden başlayarak kurgulanmış, aşk ve arkadaşlık üzerine güzel bir roman. 90’lı yıllarda çocukluk ve gençlik yıllarını yaşamış biri olarak, 1994 senesinde ‘Yaz Aşkım’ adlı şarkısıyla hit olan Ege'nin yazarlık yönünündeki gücünü de görüyoruz bu ilk romanı "İsyan"da. Müzisyenlikteki naifliği satırlara yansımış yazarın. Pek çok yazardan daha etkili bir dille yazmış olduğu eseri, aynı şarkıları gibi, alıp götürüyor okuyucuyu.. Çok sürükleyici, bitirmeden bırakamayacağınız bir roman. Dostluk, arkadaşlık, sevgi, aşk ve aile bağları, Rum ve Türk ilişkileri üzerine, çok güçlü bir metinle yazılmış, şahane bir eser. #İsyan ^ ^ #alıntı Doğduğun yer değil, doyduğun yer hiç değil, sevdiklerinin kalbidir vatan. ^ Senin tesis etmeye çalıştığın adalet, başkaları için adaletsizlik yaratıyorsa en büyük günah senindir. ^ ^ @egeofficialpage Alfa Kitap #bloghemsire #roman #ege #roman #yenikitap
İsyanEge · A7 Yayınları · 201750 okunma