Karanlık bir sırrın var öğretmenim. Söz veriyorum istediklerimi yaparsan kimseye söylemeyeceğim. Evet İlhan'ın ölümü gerçek bir kazaydı, ama kendisinden istenen aleni bir cinayetti. Ne yapmalıydı? Nasıl yapmalıydı? Aklı karmakarışık, duyguları ise paramparçaydı..
Benden kurtulabilmek için ya beni ya babamı öldürmek zorundasın. Bu sizi ikinci kez katil yapar ve emin olun başka seçeneğiniz yok. Bu devletin unuttuğu ıssız yerde kalmayacağım. Unutmayın bu sözlerimi. Siz benim piyango biletimsiniz öğretmenim.
HERKESE MERHABA KİTAP CANLARIM
Kalemi ile yeni tanıştığım sevgili yazarım @ayhan_pala26 'nın kaleminden @odessa.yayinevi'nden çıkan #ıssız kitabı ile geldim sizlere
Kitabımız 1988'li yılların Eskişehir Ağaçköy köyünde geçiyor.
Haftalarca yağan kar yaşamak zorunda olduğu, yada yaşamak zorunda bırakıldığı sekiz haneli köy de (köy demeye bin şahit lazım) yaşamlarını esir almıştır Enver öğretmenin
Okul müdürü ile tartışması sonucu bu köye sürülmüş, başına geleceklerden habersiz bir öğretmendir.
Eşi Zehra'nın küçükken geçirdiği bir hastalık sonucu gözleri görmemektedir. Zehra ve Enver öğretmenin hayatlarının kâbusu olacaktır bu köy
Enver birgün okuldan dönerken eşini gözetleyen İlhan Özkalp'in yediği yumruk İlhan'ın sonu olur.
Enver'in öğrencilerinden olan Demet ise farklı bir kızdır. Cesur, atak ve azimlidir. İletişim kurmakta hiç zorlanmayan 11 yaşındaki Demet'in çok enteresan düşünceleri vardır. Bu köyden kurtulmak için herşeyi göze alır, öğretmenini köşeye sıkıştırmayı bile... Özellikle Demet'in yaşadıkları ve yaşattıkları, kitabın sonu beni ters köşe etti.
Öyle bir kitap okudum ki; offf ne kitaptı ama Muazzam bir kalem ve muazzam bir kurguydu Yazarımın sıradaki diğer kitaplarını okuma vakti.
Psikolojik gerilim türünde az biraz da olsa polisiye içeren mükemmel bir kitap. Bu türü sevenler düşünmeden okuyun. Benden söylemesi
Çok çok teşekkür ederim HalimeAyşen Sıla
#pamuksekerkitap #ıssız #kitapkurdu #kitapaşkı #book #booklover #kitapönerisi #bookstagram #kesfet #keşfet #keşfetteyiz