Herkese merhaba
Bugün sizlere @panukitap'tan çıkan @mys_smm_ 'nin kaleminden Cella kitabının yorumu ile geldim. Öyle bir kitap ki Maral'ın yaşadıkları beni derinden sarstı.
Eğer çocukken sevilmemiş bir kadınsanız Maral gibi, bir bütün olarak mutluluğu hak ettiğinizi düşünmüyor olabilirsiniz. Bunu elde etmek için hiçbir çabanın yeterli gelmeyeceğini düşünüyorsanız ve muhtemelen mutluluğu bulamayacağınıza inanırsınız. Mutlu olabileceğiniz anlarda bile, farkından olmadan kendinizi herşeye kapatır ve değersiz hissedersiniz. Ancak bunu yapmamalı ve herkes mutlu olmayı hak etmelidir bence.
Maral hiç kimse tarafından sevilmemiş bir çocuktur. Annesi ilk evliliğinde eşi askerde iken eşinin ailesi tarafından kendilerine layık olmadığı için ve eşi askerden dönüp kardeşinin onu doldurması nedeni ile eşini baba evine geri gönderir. Bir müddet ailesi ile yaşadıktan sonra Maral'ın annesi Zehra ikinci evliliğini yapar. Bu ikinci evlilikte Maral dünyaya gelir ama bu evlilikte biter ve Zehra Maral ve kardeşini de alıp hep birlikte tekrar baba evine döner. Kısa bir aradan sonra Zehra tekrar para ile satılıp 3.evliliğini yapıp Nevşehire gider ve Maral dede evinde yaşamaya başlar fakar buna yaşamak denirse
Çok zor şartlar da okuyup arkeolog olan Maral'ın yaşamı Simay ile tanışınca daha farklı bir boyut kazanır. Şanlıurfa'ya iş için giden Maral, Miraç ile tanışır ve bu tanışma ile hayatı tam bir kaosa dönüşür. Miraç'tan sakladığı gerçek onu hepten bir çıkmaza götürecektir.
Kitabı okuyun. Maral'ın hayatı sizide derinden etkileyecek eminim. Kesinlikle tavsiyedir..
Alıntı
.
.
Karşılığını göremediğin bir sevda yalnızca yüktür (syf 18)
Kızların babaları ölünce hayalleri de gidiyor onunla birlikte (syf 53)
Güneş çıkıp yönünüzü değiştirdiğinde sizi geçip gitmesine izin verin.(syf 77)
Kendine dönmeyen, hiçbir dinde hiçbir tanrıya itaat edemez. Kendini bilmeyen hiçbir şekilde Tanrının yüzünü göremez (syf137)
Yoğrulmamış her acı yenisini doğurur. Bitmeyen her duygu bir sonrakinin katili olur(syf 230)