Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 08 Ekim 2023 14:17 STEFAN ZWEİG YİNE ŞAŞIRTMIYOR!
Zweig kitapları beni her zaman içine çekip tüm dünyadan ilgimi koparan ve başından kalkmadan beni kendini okumaya iten kitaplar olmuştur. Yakıcı Sır da aynı etkiyi uyandırdı.
Kitapta diğer Zweig kitaplarından farklı olarak baş karakterlerimizden birisi bir çocuk. Zengin ve çapkın bir adam olan Baron kısa süreli ve arkadaşsız geçireceği bir tatil için kendisine küçük çaplı bir macera arayışında. Bu küçük, akıllı ve meraklı çocuğumuzla tanışıyor ve onu yetişkinliğin büyüleyici heyecanı içine sürüklüyor(!). Çocuğumuz kendisini bir anda büyümüş , aklı başında bir yetişkin zannetmeye başlıyor, oysa baronun düşüncesi ve planları çok daha farklı. Çocuğu annesine ulaşmak için bir araç olarak görüyor.
Çocuğun annesiyle yakınlaştıktan sonra ise artık her ikisinin de çocukla işi bitiyor ve onu görmezden gelmeye başlıyorlar.
Bizim bu meraklı çocuğumuz bir anda kendini yetişkinlerin tahmin edilemez, gizemli ve sırlar dolu dünyasında buluyor.
Reading slump atlatmak isteyen, okuma hızını artırmak ve dünyadan bir kaç saatliğine de olsa kopmak isteyen tüm okurları bu kitabı ve diğer tüm Zweig kitaplarını okumaya davet ediyorum.