Avusturya-İtalya sınırında mumyası bulunan dünyaca ünlü Buz Adam Ötzi’nin genlerinin analizi, Anadolu’dan gelmiş olabileceğini gösteriyor. Ötzi’nin dış görünüşü, bugün Alpler’de yaşayan Avrupalılarınkine benzeyecek şekilde tasvir ediliyordu. Ancak son genetik araştırmalar Ötzi’nin Anadolu’yla bağlarını gözler önüne serdi.
Yeni Zelanda, dünyada yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaşan ilk ülke olmak istiyor. Hükümet son olarak elektrik şebekesinin 2035 yılına kadar tamamen yenilenebilir enerjiye geçişini sağlayacak planın ana hatlarını belirledi. Elektriğinin yüzde 80’inden fazlasını yenilenebilir kaynaklardan elde eden ülke, diğer kaynaklara bağımlılığını o tarihe kadar sona erdirmeyi planlıyor. Yeni Zelanda Meclisi daha önce karbon emisyonlarının 2050 yılına kadar sıfırlanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti.
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da büyük yolcu gemilerinin kente gelişi “sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu olmadığı” gerekçesiyle yasaklandı.
Şili’de ise hangi ağaca sarılıyorsa, o ağacın yapraklarını taklit eden bir sarmaşık türü keşfedildi.