Yeni Bilim: Bağlantısallık - Yeni Kültür: Yaşamdaşlık
2023 46. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2023 16:10
Yeni Bilim: Bağlantısallık - Yeni Kültür: YaşamdaşlıkYeni Bilim: Bağlantısallık - Yeni Kültür: Yaşamdaşlık Türker KılıçTürker Kılıç Zekâ, beyin, merak ve yapay zekâ gibi çok popüler konularda güncel bilgilerle donatılmış, bilim camiâsını bu konularda yakından takip için güzel bir eser diyebileceğim bir kitap. Yapay zekâ üzerine yakın zamanda oluşan dalgalı bilgi akışları birçok insanda bu yönde merak uyandırdı diyebiliriz. Bu merakı gidermek için yapay zekânın da birebir rol oynadığı internet ortamını tercih edenler olmuştur. Ama yapay zekâyı, yapay zekâdan tarafsız şekilde incelemek için kitapların daha mantıklı araştırma materyalleri olabileceğini düşünerek kitaplar üzerinden okumalar yapmayı tercih ettiğimi söyleyebilirim. Değerli bir hocamın bu eseri okumam konusundaki tavsiyesi üzerine eseri okuyarak güncel bilgilerle zihin haritamda yeni konnektomlar oluşturarak zihin haritamı geliştirdiğimi söyleyebilirim. Eser ne kadar çok değerli bilgi sunsa da biraz bilgi sunumu konusunda tekrara düşmüş diyebilirim. Bu tekrara düşüş acemi bir yazım havası hissettirebiliyor okuyucuya. Fakat bilim camiâsının bu kadar içinden olan bir birey tarafından bizlere bu bilgilerin aktarılması çok değerli aslında. Bu değeri değerlendirmek gerektiğini düşünüyor ve bu eseri siz değerli okuyuculara öneriyorum. Sevgiyle ve kitapla kalın. :)
Bilim
Yeni Bilim: Bağlantısallık - Yeni Kültür: YaşamdaşlıkTürker Kılıç · Ayrıntı Yayınları · 2021269 okunma