Puan vermedi·1025 syf.··Beğendi
· "Karamazov Kardeşler" Fyodor Dostoyevski'nin en ünlü romanlarından biridir. Roman, 19. yüzyılın sonlarında Rusya'nın bir kasabasında geçer ve aynı adı taşıyan Karamazov ailesi üyelerinin hikayesini anlatır.
Dmitri, Ivan ve Alyosha – ve onların babası Fyodor Pavloviç Karamazov etrafında döner. Pavel de var tabi. (Gayrimeşru oğlu) Tam bir dram. Her biri farklı kişiliklere sahiptir ve bu karakterler, insan doğasının karmaşıklığı ve ahlaki sorunlar üzerine derinlemesine bir inceleme sunar. İnsanın özgür iradesi, Tanrı'ya inanç, ahlaki sorumluluk ve adalet gibi önemli konuları ele alır. Dostoyevski'nin karakter derinliği ve psikolojik analizi, romanı edebi bir başyapıt haline getirir. Kitabı biraz okuduktan sonra başa geri dönmek zorunda kaldım. Karakterlerin bir çok ismi var ve karmaşık düzende kullanmaktan çekinmemiş. İnternetten karakter isimlerini ve diğer adlarını not almanızı öneririm. Sindirerek, anlam kazandırarak ve olaylar arası bağlantıyı kurarak bir kaç ayda bitirdim. Olaylar gayet heyecanlı, akıl dolu ve entrikalı geçiyor. Yan karakterlerin katılmasıyla tam bir bütün. Kitabın analizlerini de okurken en etkilendiğim bir kaç bölüm var. Romanın kahramanının adının Alyoşa olması, kitabı yazmaya başlamadan önce ölen üç yaşındaki oğlu Alyoşa'ya bağlanır. Diğer adı Aleksey Fyodoroviç Karamazov ve kiliseye gelen evladını küçük yaşta kaybetmiş bir kadının ağzından, Dostoyevski 'nin gerçek acısını anlatması beni çok etkiledi. Muhteşem bir roman..Sonuna kadar okuyup katilin kim olduğunu da öğrenebilirsiniz. Ne kadar anlatsak az.. İyi okumalar dilerim