2023 10. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2023 08:04
Uzun zamandır okumayı istediğim fakat hem baskısı olmadığı hem de hacmi gözümü korkuttuğu için ertelediğim bir kitaptı Hayatın Kaynağı. Böyle olacağını bilseydim bir dakika dahi kaybetmezdim. Üzerine ne yazılabilir diye uzun uzun düşündüğüm kitaplardan biriyle karşı karşıyayım yine. Başlayalım bakalım neler çıkacak Hayatın Kaynağı genç mimarımız Howard Roark’ın hikayesini anlatıyor. Kalıplara meydan okuyuşu, fikirlerinde ısrarcılığı uğruna başkalarının kayıp olarak gördüğü kazançları, kendi fikirlerine ve öz benliğine duyduğu saygıyı başkalarının isteklerinden üstün tutuşu her satırda içinize işliyor. O kadar çok başkalarının onayı için yaşayan, aferin alabilmek için benliklerini hiçe Sayan, insanlar benim hakkımda ne düşünürcülerle dolu ki etrafımız Howard Roark gibi insanlarla karşılaştığımız zaman ya deli damgası yapıştırıyoruz ya da dışlıyoruz. Çünkü farklılığa özgünlüğe karşı alerjimiz var. Çünkü bizim gibi düşünmeyenler kötü pis. Bu kitap işte bu çoğunluğun karşısında bir delikanlının eğilip bükülmeden verdiği mücadelenin eseri. Yazarın inanılmaz akıcı diliyle büyük bir merakla çeviriyorsunuz her sayfayı. Öfke üzüntü mutluluk sabırsızlık anlayış bütün duyguları bir arada yaşatıyor size Hayatın Kaynağı. Ölmeden önce Okunması gereken kitaplardan mı? Kesinlikle!! Hatta belli aralıklarla tekrar tekrar okunmalı. Eminim her okunuşunda farklı bir aydınlanma farklı duygular yaşatacaktır. Hayatın Kaynağı Ayn Rand
2023 Okuma Raporları
Hayatın KaynağıAyn Rand · Pegasus Yayınları · 20213,735 okunma