2023 51. kitabı
Adem'den Önce Bedeninde iki ayrı karakter taşıyan bir genç.. Bu karakterlerden biri modern zamanda yaşarken, diğeri ilkel zaman Orta Pleistosen'da yaşıyor. Genç bu yüzden sürekli buhran halinde.. O da biliyor ve her şeyin farkında.. Gözlerini her uykuya kapattığında bilinçaltı onu ilkel bir evrene sürüklüyor. Bu evrende üç grup insan yaşıyor. Bunlar: ateşi ve avlanmayı öğrenmiş, iletişimde ileri gitmiş, Ateş İnsanları; mağaralarda yaşayan, gelişmiş bir konuşma sistemleri olmayan, Mağara İnsanları; ve grubun en ilkeli sadece ağaçta yaşayan, Ağaç İnsanları.. Gencin zihni uykudayken sürekli bu grup insanlarla mücadele halinde.. Hatta bilinçaltında, kendini bu gruplardan Mağara İnsanları içerisinde canlandırıyor. Kendisine burada Koca Diş diyor ve bu evrende Düşük Kulak, Hızlı, Kızıl Göz adında arkadaşlar ediniyor.. Nihayetinde ise bu gruplar arasında çatışmayı kazanan hayatta kalıyor. ### Okur Olarak Son Söz: Kitabı okurken kendime bir an dedim, "sanki ormanda yaşayan Robinson, kurgunun içinden dışarı fırlayıp, karşıma çıkacak." Bana kalırsa, 1900'larda yazılmış olmasına rağmen, kitaptaki betimlemeler hâlâ capcanlıydı. Eser okuyucuya, ilkel zamana farklı bir pencereden bakma fırsatı sunuyor. Okumanız Dileğiyle.. ๑ ◕‿◕ ๑ Gizemli okur
Ademden ÖnceJack London · Gece Kitaplığı Yayınları · 201426bin okunma
1 +1'leme