2022 1. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2022 00:00
Göldeki Ev'i 2022 yılı Nisan-Mayıs aylarında okumuş ve bitirmiştim. Büyük bir merak ve heyecanla almıştım. Ki aynı duygular içerisinde de sürüklenerek okuduğumu söyleyebilirim. Her şeyiyle harikaydı. Çünkü tam da ihtiyacım olan bir kurguydu. Göldeki Ev sadece bir gerilim/korku romanı değil, içerisine biraz dram ve çokça da gizemi alan bir yapıttı. Yazarın bunlarla harmanlayarak bir kurgu oluşturması ve bunu başarmış olması kıymetliydi benim için. Kısa zamanda Göldeki Ev'e çok bağlandığımı söyleyebilirim. Yorumunu o zamanlar hazırlamış ve bir yere kaydetmiş olsaydım emin olun çok daha uzun ve betimleyici bir yazıyla aktarabilirdim ancak üzerinden hayli zaman geçti. Yine de karakterlerini ve kurgusunu unutmak ne mümkün! Büşra Şahin, Türk Edebiyatı korku/gerilim türüne de yeni bir soluk, yeni bir yön getirme yolunda emin adımlar atmış diye düşünüyorum. Ortaya orijinal bir iş çıkmış. Göl kenarındaki eve yerleşen Baria, köpeği Foxi, arkadaşları Kayla ve Rüya, Ömer ve Deniz. Baria'nın unutamadığı acılı geçmişiyle köpeği Foxi'nin tasması üzerinden kurulan bağlantı kitabın ilk noktalarında okuyucuya sezdiriliyor. Yavaştan içine çekiyor ve o gizemin, gerilimi tetikleyen kurgunun içerisine dahil ediyor. Farkında olarak ya da olmayarak, zaten yapabileceğiniz bir şey olmuyor. Keyifle sürüklenmeye başlıyorsunuz. Kitabı okurken beni en etkileyen sahneler organize olup bu gizemin peşine düştükleri anlardı. Özellikle Kayla karakteri beni çok etkilemişti. Tabii her şeyin başladığı noktayı da Damla karakterinin ilk sahnesi olarak varsayarsak onun da inanılmaz ürperticiliği olduğunu söyleyebilirim. Yazarın yarattığı çok önemli bir karakter. Bunlarla birlikte mitoloji ve fantastik ögelerle can alan kurgu bence bu yönden de çok iyi kurgulanmış. Birkaç küçük klişe noktalar olmasına rağmen bunlar kurguda olması gereken tamamlayıcı şeyler olmuş. Mesele göl kenarında Baria ve geçmişini, arkadaşlarını oraya hapsetmiş Hırtık'tı. Gizem, bu biçimsiz ve şekilsiz gölgelerden oluşan görüntülerdi. Kitabın tamamen keyfine ve duygusuna varabilmek için de -gündüzleri de elimden bırakamadığım için- çoğunlukla gece okuduğumu söyleyebilirim. Daha fazla uzatmayayım, Suret için de burada olacağım. Büşra Şahin
1000k
Göldeki EvBüşra Şahin · Otantik Kitap · 2021138 okunma