2023 238. kitabı
Üç Heceli Gece/ Nejdet Şeker “Şiir gökyüzüne çizilmiş resimdir.” demiş Goethe. İmkansızı mümkün kılan, olmazları olduran dizelerle büyüler. #üçheceligece de böylesi şiirlerin ev sahibiydi. Çok duygulu çokça yaşama dair. Şiirseverler çok sevecek. İyi ki okudum “ ışığın sahibiyim, gözlerin umrumda değil” “ kaptansız geminin ıslak yelkeniyim gitme de gitme/m” “senin kadar büyük bir hayalim olmadı ve senin benden büyük hayallerin vardı” “ Ve vardır herkesin susadığı bir yangını… “ “ yemin et şaraba uzanan ellerinin üstüne yas tuttuğun her acı saklar mı kendini ah yabani gözlerine kına yaktığım sevgili dilsiz bir dağ döner mi yüzünü kendine ışığına su, yoluna sokak olduğum sevgili hiçsiz bir aşk kanar mı kendine yoklugun gibi” “gözlerinin fırtınasıdır son ağrım tövbe edip dindiremedim” “aynı sonrasız düşlerdeyiz zamansız ama gözlerine yorgun” “ olur ya dönmezsen söyleme sakın seni beklerken yanarak öldüğümü olur da ölmezsek özleme sakın duvarında sakladığın sırlarına bağışlandığımı” “ Sevdanın hası suskun olanıdır sus sevgili” “ uzak kaldığım gülüşüne nehirler seriyorum en mavisinden, hüzünlü bir bulut gelip konuyor saçlarına, saçların başak sarısı. Yalnızlıktan gözlerim eriyor gözlerinde, gözlerimi gözlerine adıyorum, gözlerin bir nehir koynumda, gözlerin hüzün mavisi.” “ mavi bir düştan ötesi mi olur, mavi bir düş. Her suskunluğun gidişe sebepti, her gidişin yeni bir başlangıca, ne yeni başlangıç kaldı hayatımızda ne yeni başlangıca adım atacak güç.” “ Git sevgili. Bağışla beni sevgili, gidişin değil kalışın acıtıyor içimi.” @nejdetsekerr @klarosyayin @birdahaoku #şiir #üçheceligece #birdahaoku
Üç Heceli GeceNejdet Şeker · Klaros Yayınları · 202322 okunma