Üç Heceli Gece

Nejdet Şeker
2023
Klaros Yayınları
Sıralamalar

Şiirler , bir süre sonra ,onları yazana değil okuyana ait oluyorlar (♡)
Puan vermedi·72 syf.·
2024 1. kitabı
Bir şiirin içinde , bir cümlenin özünde , bir duygunun içinde esir olan yüreklere ... Yılın bitirdiğim ilk kitabı . Şiir severler mutlaka bir göz atmalı ve okumalı . Okurken kendinizi anlatan cümlelerin içinde bulacaksınız kendinizi belki de ... Kitaptan , Kendini anlamsız kılan bu kalabalığın arasında kendine anlam verebilen tek insandın , varlığıyla bana anlam kazandıran insan . Sayfa 69 Her suskunluğun gidişe sebepti , her gidişin yeni bir başlangıca , ne yeni başlangıç kaldı hayatımızda ne yeni başlangıca adım atacak güç . Sayfa 70 kan revan içinde öldürüyorum seni aklımda . Sayfa 61 sanki herkes ölüyor da Sadece sen gidiyormuşsun gibi Hadi sırtlan susarak öldürdüğün geceleri . Sayfa 52 Sana biriktirdiğim kelimeler kendine dargın . Sayfa 47 "senin kadar büyük bir hayalim olmadı Ve senin benden büyük hayallerin vardı " Sayfa 13 ve dikiş tutmaz sensizlik bilirsin . Sayfa 6 Cümlelerin içinde gizlenen tüm duygulara ... ️ İyi okumalar dilerim şimdiden
Şiir
Puan vermedi
Üç Heceli Gece - Nejdet Şeker #kitapyorumu Şiir kitabı olduğu için kahveme eşlik etti. Şiir sevenlere ilham olsun inşallah. Yazarın kendine has bir dili olmuş. Okurken daha çok aşina oluyoruz. Cesurca yazılmış şiirler, satırlar, duygular... . . Kendimi gömdüğüm yerde bu kaçıncı ölme üstelik hepsi de kusursuz ve hesapsız kendine bilenircesine . .
Şiir/Müzik
2023 245. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2023 18:19
Cuma geceme hangi şairin hangi şiir kitabını konuk edeyim diye okunmayı bekleyen şiir kitaplarımı karıştırırken şu şiir çıktı karşıma. UYKUDA ÖLÜM “Bu sabah bir çocuk ağladı ellerinde güller uyanır uyanmaz ağladı yüreği buruk bu akşam bir çocuk üşüdü titredi elleri kan revan içinde yüzü üşür üşümez sustu bu sabah bir çocuk öldü gözleri ağır ağır çöktü sonra bedeni buz kesildi yüreği ezildi bu sabah bir çocuk öldü daha uyanmamıştı” Savaş nerede olursa olsun savaş ve nerede bir can yanıyorsa orada atıyor yürekler. Hele hiçbir şeyden habersiz çocuklar ölüyorsa söylenecek çok da laf kalmıyor aslında. Aklımız dumur dilimiz lal. @nejdetsekerr yazmış bu şiiri, kim bilir ne zaman ve hangi acı yaşanıyorken.Benimse son günlerdeki savaş sebebiyle yaktı canımı. Maalesef acının adı ne olursa olsun durmadan çocuklar ölüyor büyüklerin ihmalleri, hırsları, açgözlülükleri ve kötü yürekleri yüzünden. Bir şiirin peşine takılıp okumaya başladım #üçheceligece yi. Gece iki hecedir.Ama hangi duyguları katmış Nejdet bey üçüncü hece niyetine diye merakımdan çevirmeye başladım sayfaları. Malum ben sayı tutarak okuyorum şiir kitaplarını oradan oraya atlaya zıplaya savrula savrula. Ama Nejdet Bey’in ilk şiirini okuyunca kopamıyor insan. Sayfaları çeviriyor ardı ardına. “Her gelmeyişin için bir şiir yazmayacağım artık.” , diyor ilk sayfa. Demek ne şiirler yazılmış gelmeyen sevgiliye ve kim bilir nasıl özlem var her birinde duygusu yerleşiyor insanın yüreğine. Sonrası zaten yumuşak karnımıza sağlı sollu kroşeler şeklinde dizilmiş dizeler. Bu kitapta öyle çok altı çizilecek, yarın öbür gün gün gün batımı fotolarının üzerine yazılacak şiirler okudum ki… “Kaptansız geminin ıslak yelkeniyim. Gitme de Gitme/m.” Nasıl güzel… Ben nasıl anlatabilirim ki size okurken içimin sıcacık olduğunu, dünyanın
2023 27. kitabı
Herkese günaydınnn Sabaha ancak şiir gider dedim ve kendimi bu kitabı okurken buldum. #üçheceleligece @nejdetsekerr Şiirleri okudukça hep içime işleyen bir özlem duygusu hissettim belki de bu benim bastırılmış duygumdu ve şuan dile geldi Şu dizeye bakar mısınız Yetişir mi sesim dizlerinin rengine Zamanın yanan resmiydik seninle nerdesin/diyemedim Diyemediğiz için belki de sadece bakakaldık Günsüz takvimlere adıyoruz bölüşerek yitirdiğimiz tutkularımızı kimsesiz sokakların çıplaklığı kadar harlanıyor içimiz Üstelik haritasız gezginlerin tedirginliğine benzer Şarap kokan bahçelerin kabuk tutmaz duvarlarından kaçıyoruz Ve ıskalıyoruz arındığımız bütün günahların bedelini Tenhada kanayan yaraların dili olmuş bu güzel kitabın yolu her zaman açık olsun ve umarım hak ettiği yeri bulsun
2023 188. kitabı
ÜÇ HECELİ GECE . " sözüm yok ölüme biraz zaman geceye biraz şarap saklandı soğuk martı kendi derdine kanatlandı acısı kederinde kırılgan kaderi yağmur sancısıyla gelen bahar yankısı zamanda iklim saati - vuruldum düşecek yerim yok bağırdı ağladı sustu... " . " aşk' ın ezberinde satılık düşler ayna çıplak ben sarhoş tenimde ki nefes senden " Haftaya şiirle ' merhaba ' diyerek ruhumuza şifa olmak istedim bugün. @nejdetsekerr in kaleminden dökülen ve kanayan yaralarımıza dokunan mısralar. Bazısı sarstı ve kaldım oturduğum yerde, bazısını ise dimağımda canlandırmak derin duygular yaşamama vesile oldu. Şiirlerde tek mısrada da olsa duyguları şahlandırmak, uzun uzun konuşarak anlatmak istediklerimizi anlatabilmek bambaşka bir şey. O yüzden şiir yazabilenlere, şiiri anlayabilenlere büyük bir saygım olmuştur benimde. Bu düşüncelerimle sizlere diyorum ki, #üçheceligece ile yağmurlu İstanbul sabahına yakışan bir okuma sizleri bekliyor. Keyifle
2023 74. kitabı
☋☾ ♄€☾€↳♗ ❡€☾€ Zorlu, hüzünlü birkaç günün ardından merhaba dostlar. Uzun süredir ara verdiğim Türe #üçheceligece kitabıyla son verdim. Şiir kitaplarını sık okumam ama okursam da günlere haftalara yayarak okurum. Bazen bir hüzün çalar kapımı bazen kalbimde bir kipirti olur işte o zaman alır okurum sıradaki şiiri. Bu güzel kitapla da öyle bir yolculuğa çıktım. Alıntı satırlar bırakıp gidiyorum. Şiir sever dostlarıma tavsiyemdir. Sevgiyle ve kitapla kalın "Sensiz bir şarkının nakaratı ölüyor notası eksik bir şiir gibisin belki dağınık bir hayat belki yorgun bir mevsim kim ölür kim kalır ne fark eder" "Gece devrilir gözlerine sarı kelimeler asılı güneşte gazete sayfasında yalınayak serseri alt yazıda sarhoş düşler"
Üç Heceli Gece
2023 36. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2023 07:22
ÜÇ HECELİ GECE NEJDET ŞEKER KLAROS YAYINLARI Merhabalar Sevgili Kitap Dostları Bugün sizlere Yazar Nejdet Şeker Bey'in Kaleminden çıkıp #klarosyayin ları tarafından yayınlanan Üç Heceli Gece adlı şiir kitabı yorumuyla geldim... -Sizi ilk sayfasından son sayfasına kadar hüzün, aşk, cesaret, korku, sevgi, vb. duygular içerisinde ilerletmeyi başaran şiir kitaplarını okumayı sever misiniz? Cevabınız evet ise o zaman bu kitap tam sizlik derim. Neden mi? Hadi o zaman yorumumla az biraz kitap içeriği hakkında bilgi vereyim size . -Kitabımız 37 şiir başlığı altında, 70 sayfadan oluşmaktadır... Yazarımız duygularını dışa vurup yüreğinden kalemine dökülen şiir ve sözleri bazen mısra ve dizeler halinde bazen de serbest nazım şekliyle yazarak biz okurlarına sunmuştur. -Peki siz serbest nazım biçimi ile yazılan Şiirleri mi yoksa kafiyeli biçimde yazılan şiirleri mi okumayı tercih edersiniz? -Peki siz bir şiiri okurken şiirde en çok neyin olmasına önem verirsiniz? -Bir şiirde sizi kendine çeken yada sizi kendinden soğutan şeyler nelerdir? -Peki siz hangi konuların ağırlıkta olduğu şiir türlerini okumayı tercih edersiniz? - Peki Üç Heceli Şiir adlı şiir sizde hangi duygu çağrışımlarını oluşturdu? Yukarıdaki soruların cevaplarını henüz bilmiyorsanız Üç Heceli Gece adlı şiir kitabını okuyarak en çok sevdiğiniz şiir türünü bulabilir ve bu soruları rahatlıkla cevaplayabilirsiniz... Sizler de Üç Heceli Gece adlı şiir kitabını okumak istiyorsanız kitabı hemen seçkin kitap mağazalarından temin edip okuyabilirsiniz... Şimdiden Tüm Okurlara Keyifli Okumalar Dilerim. Yazarımızın Kaleminin Daim Okuyucusunun Bol Olmasını Dilerim... Yeni Kitap Yorumlarında Buluşmak Dileğiyle... Kitaplar Işığınız Olsun. Kitapla Kalın Takipte Kalın Nejdet Şeker Leyla Şeker
İnceleme
2023 238. kitabı
Üç Heceli Gece/ Nejdet Şeker “Şiir gökyüzüne çizilmiş resimdir.” demiş Goethe. İmkansızı mümkün kılan, olmazları olduran dizelerle büyüler. #üçheceligece de böylesi şiirlerin ev sahibiydi. Çok duygulu çokça yaşama dair. Şiirseverler çok sevecek. İyi ki okudum “ ışığın sahibiyim, gözlerin umrumda değil” “ kaptansız geminin ıslak yelkeniyim gitme de gitme/m” “senin kadar büyük bir hayalim olmadı ve senin benden büyük hayallerin vardı” “ Ve vardır herkesin susadığı bir yangını… “ “ yemin et şaraba uzanan ellerinin üstüne yas tuttuğun her acı saklar mı kendini ah yabani gözlerine kına yaktığım sevgili dilsiz bir dağ döner mi yüzünü kendine ışığına su, yoluna sokak olduğum sevgili hiçsiz bir aşk kanar mı kendine yoklugun gibi” “gözlerinin fırtınasıdır son ağrım tövbe edip dindiremedim” “aynı sonrasız düşlerdeyiz zamansız ama gözlerine yorgun” “ olur ya dönmezsen söyleme sakın seni beklerken yanarak öldüğümü
2023 279. kitabı
Gerçek manada şiir; aşkı, ayrılığı, hasreti, acıyı, özlemi, en insani duyguları, birde şairin gözümden görmek, onunla hissetmektir. Şiir insana ne kadar değerli ve biricik olduğunu hissettirdiği için değerlidir. Bu bakımdan şiir, hakikat ve sahiciliğin en yalın şekilde gösterilebildiği sahadır. Şiir okuyan insanın hayal gücü artar. Sezgileri gelişir. Sonuçta hayal gücü her şeyin başlangıcı değil midir ? #ÜçHeceliGece ^ ^ #alıntı yangınına aldanmadım sayıkladım rüzgarın arsız zamanlarını yana yana dilime dolandın gözüm kaldı önce yandım sonra yağdım dedim ki ah aynaların tükenmiş diğer yarısı var mıdır hala kendine dönemeyen ayrılıkların sonrası yollarına durak olamadım ya da kıyılarına liman gözlerinde istasyon kalamadım ya da gecene dört duvar gölgeler susuz anladım. ^ ^
2023 19. kitabı
ve Kül   geldin                  ...                           geçtin yemin et şaraba uzanan ellerinin üstüne yas tuttuğun her acı saklar mı kendini ah yabani gözlerine kına yaktığım sevgili dilsiz bir dağ döner mi yüzünü kendine ışığına su, yoluna sokak olduğum sevgili hiçsiz bir aşk kanar mı kendine yokluğun gibi bir buluttur omuzunda taşıdığın anıların zincirsiz özlemi öfkesine esir düşmüş göçebe ırmakların sevdasına yenik şahit olur belki yaktığın bütün kitapların yabancı ağrısı belki ayak izlerine yetim kalırız gidişinin mevsimi gibi belki de hiçsiz bir aşk kanar yokluğuna susuşmuş bir ben gibi kaçarken sığındığın yol üstü acılarına adanmış öykü gibiyiz şimdi kenarı tutuşmuş ağzının taşıdığı küllenmiş ayrılıklarına benzeyen ve avlusunda yara sardığın yeminsiz kalbinin sıvasız duvarlarında herkesin sureti benzer miydi gölgesine ışıksız ömrümüzün akşamı gibi hangi gece bilir sahibini sabahına varmadan kör kütük ayrılıklarla yatağın hangi yanı dağınık sere serpe ve sonrasız bir geçitte doludizgin doğurduğun her sancıyla sır dediğin tenine nasıl gebe kalınır ki apansız sualsiz özlemin insafına kaldı terk edilmemiş sabahsız tutkularımız