HK

@Hazalk_
2023 3. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2023 12:44
Turgut Özben'in, arkadaşı Selim Işık'ın ölümünü kabullenememesi, ölümünü araştırmaya başlaması ve öğrendikleri sonucunda aslında sadece Selim'in değil, kendisinin de bir Tutunamayan olduğunu fark etmesi... İlk postmodernist roman denemesi olan Tutunamayanlar ağır bir anlatıma sahip, bazı yerleri anlamak için defalarca kez okudum. Kitaba ara verdiğim de oldu, daha sonra kendimi hazır hissettiğim de tekrardan kaldığım yerden okumaya devam ettim. Oğuz Atay'ın okuduğum ilk romanıydı, kitabı bitirdikten sonra yazar hakkında araştırmalar yaptım; hayatı, Tutunamayanlar'ı yazma sürecine nasıl başladığı... hakkında bilgiler edindikçe Oğuz Atay'ı daha çok sevdim. Oğuz Atay kıymetli yazarlarımızdan, ve çoğu yazar gibi kendisinin de Tutunamayanlar eseri, vefatından sonra ki yıllar da değer görmeye başladı. Roman okumaya yeni başladıysanız, Tutunamayanlar'la başlamanızı tavsiye etmem dili ağır olduğundan, kitabı başlarda kapatmak isteyebilirsiniz. Eğer roman okumaya alışıksanız kesinlikle Tutunamayanlar'a bir şans vermelisiniz.
TutunamayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202475bin okunma