·238 syf.····Okunma: 05 Ekim 2023 07:39 Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün karşınıza İhsan Oktar Anar’ın “Puslu Kıtalar Atlası” kitabı ile geldim. Aynı zamanda bu kitap yazarı tanıma kitabı oldu ve hem kitabı hem de yazarın kalemini çok sevdim.
Kitap yedi bölümden oluşuyor. Bu bölümlerde kitabın konusu ile ilgili çeşitli olayları anlatıyor. Fakat kitabın ana çerçevesinde, Uzun İhsan Efendi diye bir adamın hayal gücü ile oluşturduğu Puslu Kıtalar Atlası adında bir kitabı var. Hayatında önemli bir karar alacağında bu kitaptan yardım alıyor. Daha sonra bu kitabı oğlu Bünyamin’e, başı sıkıştığında yardımcı olsun diye veriyor. Kitabın başı sayılacak bir kısmında baba ve oğulun yolu ayrı düşüyor. Bu andan itibaren konu Bünyamin’in Ebrehe adında,ruhunu şeytana satmış,sonsuzluğu bulmaya çalışan, fantastik deneyler yapan ve bütün gayreti ile kara para adında bir parayı arayan bir adam arasındaki çekişmeyi konu ediniyor.
Anar, bu kitabı ile postmodern romancılığın temsilciliğini çok güzel bir şekilde devam ettiriyor. Kitabı hem tarihi hem felsefi hem de macera romanı olarak okuyabiliyoruz. Bir yerde Osmanlı’da dilenciler loncası ile istihbarat teşkilatının nasıl örgütlendiğini okurken yine başka yerde fantastik deneylerin yapılıp sonsuz yaşamla ilgili kısımları okurken başka bir yerde de metrelerce yerin altında ilerleyen lağımcıların maceralarını okuyabiliyoruz. İşte böyle kitaplara bayılıyorum. Bizi sürekli düşündürüyor ve farklı duygularla besliyor. Adeta asansör gibi her katta farklı şeyler görmek çok hoşuma gidiyor.
Bu kitabı iyi okurum diyen herkese öneriyorum. Anar’ın diğer kitaplarını da okumayı dört gözle bekliyorum. Herkese iyi okumalar