2023 7. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2023 20:14
Yaşamak için, ana rahmine düşüp tutunmak bile bir mücadele gerektiriyor. İlk nefesimizi ağlamak için alıyor, dünyaya gürültülü bir başlangıç yapıyoruz. Sonra her bir gün büyümek için bir sınav haline dönüşüyor. Kilomuz artıyor, boyumuz büyüyor, bilgimiz çoğalıyor, her duyguyu yaşayalım diye hayat bize minik ya da büyük hikayeler yazmış; hikayelerde başrol oluveriyoruz. Seviyoruz, üzülüyoruz, gülüyoruz, ağlıyoruz, hissediyoruz , düşünüyoruz, anlıyoruz, iyi de oluyoruz kötü de.. Bazen mutluluktan gözlerimizin içi gülüyor, bazen de yerin derinliklerine dalıyoruz. Büyüyoruz, öyle veya böyle.. Akıyor zaman ve zamanla neyi kaçırdığımızı sorgular halde buluyoruz kendimizi. Verdiğimiz her nefes yaşımıza yaş katsa da ölüme, kaçılmaz sona ne yaparsak yapalım bir adım daha yaklaşıyoruz. Tüm bu kaosun için de, yaşam güzel şey de dediğimiz oluyor, yaşadığımızı hissetmediğimiz zamanlar ya da yaşamak istemediğimiz anlar. İnsan tecrübe etmediği şeyi nasıl arzular ?Öyle veya böyle yaşıyorsak var bir sebebi deyip, günleri dolduruyoruz. Ölüme adım atarken umutlu kalabiliyor, ölümden korkarak yaşama tutunuyoruz. Mıknatıs etkisi gibi çekim alından çıkamamak. Ama tüm yaşanmışlıklar, anlık mutluluklar ve duygular insanı insan yapan parçaları belki de yine de yaşamış olmak ve hissetmek, hissedememekten güzel olsa gerek. Kitap; tüm bu bahsettiklerimi, belki daha fazlalarını sorgulamak için geniş bir alana sahip. Benim anlattıklarıma göre; daha iyimser bir bakış açısıyla size geçiriyor :) Yazarın, insanı çok uzaklardan görüp analiz etmesi; bir çok büyük görünenin gereksiz büyütülmesi ya da görmezden gelinenin, göze görünmesi açısından oldukça etkili bir yöntem olmuş. Okunmaktan keyif aldığım bir yazar olduğu için; kitabı rahatlıkla önerebilirim .
İnsanlarMatt Haig · Domingo Yayınları · 202314,8bin okunma