Merhabalar :)
Bu incelemede size Rahel Tanrı’yla Hesaplaşıyor kitabından bahsedicem. Kısacık bir kitap ancak aşırı beğendiğim bir kitap oldu. Stefan Zweig'ı zaten çok seviyorum ve bu kitabı apayrı güzel. Özellikle bahsettiği konular bakımından bakacak olursak, tam da şu an yaşadığımız kaos dolu dünyaya bırakılacak çok güzel bir eser olmuş. Bu kadar güzel duyguları içinde barındıran, insanları bu kadar güzel anlatan birinin intihar ederek aramızdan ayrılması beni çok üzüyor.
Neredeyse yüz yıl önce yazılan bir kitabın alıntıları, şu anki dünya ile uyuşması ve bizim insanlık açısından hep aynı yerde sayıp durmamız utanılacak şey doğrusu.
Buraya da kitabın beğendiğim birkaç alıntısını bırakmak isterim:
"Yeryüzünde bu kadar çok kavga ve anlaşmazlığın olmasını, insanların önlerinde o kadar uzun ve tatlı bir hayat varken böyle ufak kıskançlıklar ve menfaatler nedeniyle çatışmalarını bir türlü anlayamıyordu."
"İnsanlık da barışı bulamadı hala."
"Sevgi söz konusu olduğunda ise hiçbir ayrım ya da mesafe yoktu."
"Bugüne kadar hiç kimse görmedi onu, barışı ararken yolunu kaybeden efsanevi güvercini, fakat o hala başlarımızın üzerinde uçuyor, korku içinde, kanatlan yorgun."
Umarım yakın bir zaman diliminde o güvercini bulabiliriz.
70 sayfaya çok ders sıkıştırılan güzel bir kitaptı. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Hoşça kalın :)