Huzursuzluk
2023 12. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2023 21:30
Zülfü Livaneli'nin okuduğum ikinci kitabi huzursuzluk oldu ilk okuduğum kitabı serenad. Huzursuzluk anlatım biçimi derinlik ve olay örgüsü açısından beni serenad kadar etkilemedi ne yazık ki kitabın dili daha sade ve olay örgüsü üstünkörü geçilmiş, insanların duygularına düşüncelerine olayların derinliğine daha az inilmişti sanırım bunun sebebi de kitabı anlatan kişinin üçüncü kişi olmasi yani gazeteci İbrahim. Kitap Hüseyin'in bir ezidi kızı olan Meleknaz'a aşık olmasını ve devamında yaşanan olayları anlatıyor. Çocukluk arkadaşı Hüseyin'in ölümünü araştırmak için Mardin'e tekrar dönen İbrahim'in batılı bir gözle yaşananları yorumlamasını ve kendi pişmanlıklarını İstanbul'da ki yaşantısını ve kendi içindeki hesaplaşmalarını da okuyoruz bir yandan. Ezidi halkının yaşadığı soykırım ve türlü eziyetler okurken insanın tüylerini diken diken ediyor onların acısını iliklerime kadar hissettim. Bunların bu kadar yakın geçmişte yaşanmış olması ve hala yaşanmaya devam ediyor olmasi asıl ürpertici olan.
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,6bin okunma