2023 41. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2023 17:41
FRANZ KAFKA - DAVA Öncelikle hepinize merhabalar, kitap dostlarım. Bugün sizlere Franz Kafka' dan güzel bir eser olan Dava kitabının incelemesini yapacağım. Öncelikle kitabın konusuna bakacak olursak; kitabımız detayları bilinmeyen bir davadan bahsediyor. Kitabın ana karakteri olan Joseph K. 31. yaş gününe uyandığında evinin için de memurlar görür ve kendisine bir dava açıldığının haberini alır. Ama dava neden açılmıştır bir türlü öğrenemez. Ne suç işlemiştir de bu dava ona açılmıştır bir türlü anlayamaz ve sürekli bunu öğrenmek için çabalar. Çabalarıyla beraber, dava ile alakalı bilgi alabilmek adına bir çok kapıyı çalar ve dava ile ilgili bir sonuca varmayı amaçlar. Amacı doğrultusunda hareket eder ve biz okura hukuk sistemi hakkında güzel çıkarımlarda bulunmamıza olanak sağlar. Kitabı dili, konusu ve konunun isleyişi bakımından inceleyecek olursam, konu hayatın içinden gelmesiyle beraber, biraz da distopik bir roman okuyor edası yaşattı bana. Dilini akıcı bulsam da ağır ilerleyen bir kitap oldu benim nezdimde. Genel olarak Kafka' nın her zamanki gibi karakterin içinden yazması ve insanları vicdanlarıyla baş başa bırakması, bu kitabı özel bir eser yapıyor bence. Ben bu eseri genel olarak beğendim fakat ağır bir kitap olarak değerlendirdim. Kafka' nın kendine has dilini seven tüm kitap dostlarımın seveceğini düşünüyor ve bu eseri tavsiye ediyorum. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
DavaFranz Kafka · Koridor Yayıncılık · 201763,8bin okunma
2 +1'leme