·112 syf.····Okunma: 07 Kasım 2023 17:05 Öncelikle kitap işleneceğini herkesin bildiği bir cinayetle başlıyor,biz okurlar Santiago Nasar’ın bir cinayetin kurbanı olacağını öncesinde biliyoruz ve bu şekilde kitabı okumaya devam ediyoruz.
Geleneksel bir cinayet işlendiği öngörüsüyle eyleme geçip bir şeyleri değiştirebilme iradesine sahip olan kasaba halkının ve belediye başkanının vurdumduymazlığı ve duyarsızlığıyla karşı karşıya kalıyoruz.
Kısacası katiller yalnızca eyleme geçen ve Santiago Nasar’ı bıçak darbeleriyle öldüren ikiz kardeşler değiller,bir şeyleri engelleyebilme gücümüz,bu irademiz varken duyarsız davranıyorsak bizler de en az eyleme geçen gerçek katiller kadar suçlu ve sorumlu değil miyiz ?