Dağların Sırrı
2023 58. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2023 11:39
İhsan Süreyya Sırma Dağların Sırrı Batman 6.kitap fuarında yine bir araya gelip o hoş sohbetinden yararlandığım Sayın İhsan Süreyya Sırma Hocamdan imzalı aldığım Dağların Sırrı kitabını Önceki sene okuduğun Nehirlerin Dili kitabının bir farklı versiyonunu Nehirler bize içinde gizli tuttuklarını göstermek ister Tabi biz görmek istersek. Dağların Sırrı'da dağların gizemini tarihler boyu şahit olduğu, mediyetlerin kalıntılarıyla dolu saf doğallığın envai çeşit olduğu, hocamızın deyimi ile arşa çivileri dağlar onlarda bize her zaman kapılarını araladilar bizler cesaret edip onlara tırmanmayı, yokuş, bayirlarinda dolaşmayı tertemiz havasını içinize çekerken sırt verdiğimiz ağaçlarında uçsuz bucaksız yeşilliklerle bezenmiş mavilikleri seyre dalmayı istersek. Hocamız hayatın sırrı na ulaşmak için dünyanın ger yerini gezen bir gezgin kendisine bunu sorduğumda ufak bir tebessüm etmişti. İşte verimli insan ve ondan alınacak onlarca ders. Kendini ilme, bilgiye, insanlığa adamış yaşına rağmen hala üreten, bir insan böyle insnaları yüreğimizin en üst seviyesine yerleştirmemiz gerekli. Nehirler zulmü gördü anlattı, dağlar da Ve yapılan tüm zulümler aslında kendi tabiatına ihanet eden insan irkindandi Ah insanlık kıyamete kadar sürecek senin katledilmelerin, zulmetmelrrin, Hanım'ın kardeşi kabil'i katlettiği günden bu yana kötülük her zaman iyiği sömürdü. İyiliğin sömürülmediği günler görmek temennisiyle. "Ruhun keskin dönemeçlerinden Eşsiz yamaçlarından çocukluğun Sevinçle uçurur gibi uçurtmalarımızı Gövdemizde hikmetin, şiirin kanatları Süzülüyoruz aşağıdaki boşluğa Seyrangâhta durup da baktığımız O derin vadi değil, dünyadaki maceramız Ardımızda bıraktığımız Yazlar ve yenilgiler değil Tene yerleşen o rahat sıcaklık Biz bu yolculukta dağı hiç görmedik Dağ bize dağıldı, bir dağ olduk hepimiz Biteviye kendimizi seyrettik Bir dağ yürüyüşü ki durmadan kendimize yürüdük Yol hiç bitmedi, susmadı sular Biz o dağda hep kendimizi yürüdük Kalktı perdeler, göründü cihan Durduk Eğildik Döndük) Şükran DEMİRHAN.
Edebiyat,Deneme
Dağların Sırrıİhsan Süreyya Sırma · Beyan Yayınları · 2021227 okunma