2023 39. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2023 16:20
Yazarın severek ve hayranlıkla okuduğum ilk kitabı. Kitap oldukça akıcı, başından sonuna dek durmayan, içerisinde pek çok karakter barındıran, canlı ve dinamik bir hikaye, geçmişte yaşanan tarihi olaylar haricinde kurgu olsalar da yine de sanki gerçekten yaşanmış gibi bir his uyandırıyor insanın içinde. Hem bilgilendiren hem de düşündüren ve kadere, hayata, insana dair pek çok sorgulamalar barındıran dolu dolu bir kitap olduğunu düşünüyorum. İran Türklerinden Tebriz doğumlu Setterhan ile Trabzonlu bir müderrisin torunu olan Zehra'nın karşılaşmalarına kadar olan hikayelerini anlatıyor aslında kitap. Setterhan ve Zehra'nın torunları, bu iki farklı yerde doğan ırmağın nasıl olup da birleştiğini merak eder ve geçmişteki köklerine doğru bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk Balkan Harbi, Bolşevik İhtilali gibi pek çok tarihi olaya denk gelir ve bu anları yaşıyor gibi oluruz. Aslında kitapta, hayatın sizi nereye sürükleyeceğinin belli olmadığını anlatmaktadır. Aynı topraklarda buluşmasanızda, aynı gökyüzünün altında tanışma ihtimalimizin olduğunu vurgulamaktadır. Kader, savaşın etkileri, zorlu bir göç durumu, töre, aşk kitapta naif duygularla anlatılmaktadır. Kitapla kalın. Keyifli okumalar.
Nar AğacıNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202534,1bin okunma