O BİR KATİL
2023 15. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2023 23:55
Stephen King – Christine (1983) Stephen King’in 1983 yılında kaleme aldığı bu roman, 1958 model Plymouth Fury marka bir arabayı konu alıyor. Ama bu sıradan bir araba değil... Christine, hikayesine daha ilk sayfadan başlayan, temposu yüksek, gerilimi sürekli diri tutan bir kitap. Özellikle “Cep” ya da “Falcı” gibi King’in daha yavaş ilerleyen eserlerinden farklı olarak doğrudan olaylara giriyor. Araba temalı kitaplar arasında bana göre en iyilerden biri. Christine sadece bir makine değil; öfke, kıskançlık ve saplantıyla dolu canlı bir karakter gibi. Kitapta Christine, kadın cinsiyetiyle tasvir edilmiş ve kendi kendini yenileyebilen, adeta yaşayan bir araç. Ana karakterimiz Arnie Cunningham ile Christine’in arasındaki bağ, zamanla takıntılı bir ilişkiye dönüşüyor. Bu takıntının arkasında, Christine’in Buddy Repperton ve arkadaşları tarafından parçalanmasıyla başlayan bir intikam öyküsü yatıyor. Christine’in öfkesi büyüyor, kontrol edilemez bir hâl alıyor. Kitabın 1983 yapımı bir film uyarlaması da var; yönetmeni ise usta isim John Carpenter. Her ne kadar film başarılı olsa da, kitapla arasında bazı belirgin farklar bulunuyor. Christine, benim okuduğum en iyi ikinci Stephen King kitabı. Gerilim, doğaüstü olaylar ve psikolojik çöküş temalarıyla dolu, sürükleyici bir hikâye. Yusif Əhmədzadə Christine Stephen King
Fantastik Roman
ChristineStephen King · Altın Kitaplar · 20191,629 okunma