Puan vermedi·51 syf.····Okunma: 27 Temmuz 2023 19:56 "Ermiş" eserinden tanıdığımız ünlü Lübnan asıllı Amerikalı felsefe yazarı Halil Cibran Ermiş'in devamı olarak "Ermişin Bahçesini" kaleme almıştır. Tek kalemden iki muhteşem eser. Halil Cibran bu eserinde El Mustafa adlı kahramanı doğduğu yere döner ve orada denizcilik hayatında edindiği tecrübeleri halkına büyük bir hevesle aktarır. Onun fikirleri insanın yüreğine huzur getirir hayata bakışını değiştirir.
Hayatı ancak yaşadığımızda onun ne demek olduğunu hissederiz. yüreğimizde kopan fırtınaları yüzümüzde beliren umudu dudaklarımızaki gülümsemeyi görünce alırız hayatın tadını. Nasıl ki mutluluk bizde olmadan onun var olduğunu biliyorsak Acınında bize uğramadan öncede varolduğunu bilmemiz gerekir. Ancak bu şekilde çok kısa olan bu ömrümüzün kabullenerek yaşamamız gerektiğini biliriz. En olumsuz duygularımız ve fikirlerimiz bile iyilik geldiği zaman uçup gidecektir. Bu olumsuzluklar zihnimizde oluşur ve zihnimizde iyilikle savaşır. Bu savaşın galibi ise daima iyilik olur iyilik safında olduğumuz sürece.