2023 33. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2023 00:00
Pervin. O muhteşem kalbinin süslemiş olduğu gençlik heyecanı ve hevesi ile gençlik emellerinden biri olan İstanbul'a gelir. Amcasının evinde kalması ile başlayan hayatı onu son derece rahatsız eder. Çok büyük arzular ile geldiği İstanbul hayatı İzmir'deki yaşantısına göre hüsrandır. Toplumda görülen yozlaşma hali ve kadınların toplumdaki rolü onu mutsuz eder. Kendisi asla görücü usulü evliliği kabul etmeyerek kendi istek ve arzularına erişme derecesinde çok kararlıdır. Amacına ulaşmak için elinden gelen gayreti gösterir. Ve Behiç Bey ile tanışır. O gördüğü herkesten farklıdır. Konuşmalarında, arzularında farklılık görür. Ve hayatının anlamını, ulaşmak istediği saadeti bulduğunu sanır. Fakat Pervin'in hayatı çok farklı bir yere sürüklenecektir. Kitabın sonu beklediğimden çok farklı bitse de dönemin toplum yapısını kadın-erkek ilişkilerini, aşk, ıstırap, arayış gibi kavramlar yazar tarafından çok güzel işlenmiş. Dil olarak aşırı akıcı ve güzel bir üslup kullanılmış. Okumayan herkese tavsiye ediyorum. Muhakkak okuyun okutun ;)
2023 Okuma Raporları
Genç Kız KalbiMehmet Rauf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202310,1bin okunma