···Okunma: 13 Kasım 2023 03:22 Kitabın son sayfasında yaşananların gerçek olduğunu fark edip anında baştan okudum ve daha anlamlı oldu benim için. Sonra hemen yazarın hayatını araştırdım ve aslında Yozo karakterinin bir nevi kendisi olduğunu ögrendim. Kendisi de varlıklı bir aileden gelip varoluşsal sancılar çeken biriymiş... Yazar olmak istiyormuş hep ve Franzsız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmış. Bir gün okuldayken sevdiği yazarın intihar ettiğini öğrenmiş. Her şey o andan itibaren başlamış sanırım. Bu haberden sonra bayağı bir yıkılmış ve derslerinden de kalmış. Kendini alkole, uyuşturucuya vermiş. Defalarca kez intihar girişiminde bulunmuş. Maalesef her seferinde (3 kez) hayatındaki kadınları da sürüklemiş buna. İlk kadın ölmemiş, ikinci kadın ölmüş (Osamu ölmemiş tabii ki), üçüncü girişimlerinde de karısıyla birlikte ölmüş... Ruh sağlığı bozuk ve biraz da ilgi manyağı olan biriymiş bence yazarın kendisi. Kitap yer yer bıkkınlık verse de bir çırpıda bitirdim ve ikinci kez okudum... Yazarın hayatını araştırınca daha ilgi çekici bir hal alıyor. Japonya'da bu kitabın popülerliği sonrasında intihar sayıları (mevcut oran epey yüksekti zaten) artış göstermiş. Depresyondaysanız, depresif bir ruh halindeyseniz okumamanızı tavsiye ederim... Bir de yazar ve üç ciltlik kitapları bir animeye konu olmuş, bir ara onu da izleyeceğim.