2023 35. kitabı
Hayatta yaptığımız doğru bildiğimiz ya da doğru hissettiğimiz tercihler bizi ya sonsuz mutluluğa götürür ya da sonsuz mutluluğa. Bu süreci biz belirleriz aslında. Bu hikayede de doğru hissettiğini zanneden Pınar kendini bir aşk üçgeni içerisinde bulur. Pınar'ın çocukluk aşkı olan Fatih ile sürdürdüğü beraberliğinden sonra yaşadığı hayal kırıklıkları ve yaşadığı eziyetlerden sonra kurtulmak için Aras'a koşarak Fatih'le yaşadığım sıkıntılardan Aras'a tutunarak kurtulmak istiyordu. Bu sefer çocukluğunda Aras'a konuşmaya bile tahammül edemezken yıllar sonra Aras'ın onun kurtuluş yolu olduğu düşüncesi aklına bile gelmezdi fakat Aras'a sığınarak Fatih'ten kurtulmak istiyordu. Aras da hala onu sevdiği için bu yaşadıklarına göz yumamadı ve Pınar'a sahip çıktı. Buralara kadar okurken Aras'la Pınar'ın yeniden aşk doğumunu izlerken içimde yaşadığım heyecan ve aşk dolu duygularla birlikte buraya kadar her şey güzelken ve aras favorim olmuşken o sarışın kızın gelmesi ile Aras gözümden düştü bi anda. Evet tam da öyle oldu. Sarışın kız kim diyeceksiniz sürpriz olsun, onu kitabı okurken öğrenin anlayacaksınız kim olduğunu. Ve az önce dedimya Aras bi anda gözümden düştü diye yeniden gözüme girmeyi başardı, gelişen olaylar karşısında Pınar'a olan sonsuz beslediği aşkı ve vazgeçmeden elinden tutuşu beni benden aldı diyebilirim. Tüm bu olanlardan sonra kitabın bu şekilde sonlanacağını hiç düşünmemiştim. Yani sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Çünkü tam bir olay yaşanırken o olay yarım kalıp başka bir şekilde evrilerek yaşanmaya devam ediyor. Bu sefer de benim aklım bi önceki olayda kaldı. Mesela Cengiz ve Yeliz durumu ne oldu? Diye. Olaylar karşısında Pınar'ın yaşadıklarının rüya olması onun yaşadığı üzücü olayları hatırladıkça bir yandan içim rahatlamıştı ama bir sonuca bağlanmaması beni de arafta bırakan bir tarafıyd. Onun haricinde sonunda ne olduğunu söylersem olmaz çünkü kitabı okurkenki hissedilen duygular ve kitabın verdiği enerji bambaşkaydı gerçekten. Ayrıca oldukça meraklandıran ve akıcı bir kitaptı da. Sonrasında yaşananlar karşısında inanın içim gitti kendimi bir gerilim-dram sahnesindeymişimde olanları izliyormuşum gibi hissettim okurken. Yani anlayacağınız bu kitabı okurken bir yandan sizi bir sonraki sayfada ne olacak düşüncesi sararken bir yandan da o an okuduğunuz olaydan hemen sonra bir olaya da geçip ben nerdeyim dedirten bir sarmalı var. Yazarımızın böyle bir sondan sonra devam kitabı geleceğini düşünüyorum. Çünkü aklımda cevaplandıramadığım ve yeni oluşan sorular oluştu diyebilirim. Burdan da yazara sevgilerimi göndererek bir mesaj niteliğinde bu devam kitabını beklediğimi iletmiş olayım. Şimdiden okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim.
Roman
AhzanKübra Arslan · Mahlas Yayınları · 202340 okunma