·510 syf.····Okunma: 20 Ağustos 2023 12:56 Bu incelemeyi Semerkant kitabını okurken yazmaya karar verdim . Alamut'u okurken ya da okuduktan sonra da şiddetle okunması gereken iki kitap daha var ve benim için birbirlerini tamamlayan üçlü; semerkant ve rübayiler( dörtlükler)!
Hasan sabbahın müthiş ikna kabiliyeti karşısında büyülenmemek elde değil...
Hasan sabbah aslında insanları kandırmıyordu kendi de inandığı hak yol bildiği yolda yürüyordu çok akıllı ve kurnaz bir din adamı, dönemin saray rejimine kafa tutabilecek kadar da gözü kara...
"Haşşaşinlerin başvurduğu tek uyuşturucu, son derece bağnaz bir imandı.
Öğretilerin en katısı, örgütlerin en etkilisi, görev dağılımlarının en sıkısı tarafından sürekli pekiştirilen bir iman."
"Sizler bu dünya için değil ahret için yaratıldınız. Denize atılmakla tehdit edilen bir balık korkar mı hiç ?"
Fedailerin bağlılıklar şoke edecek seviyede bu derecede inanç ve kesinkes güvenmek bambaşka bir boyutta.
Bir davaya bu kadar bağlanmak, can feda etmek çok büyüleyiciydi.
Kitap hakkındaki düşüncelerimi en az 100 sayfa kadar yazabilirim bir sürü söylenebilecek üstünde durulabilecek bölümleri var ki müthişti.
Mutlaka okuyun! Semerkant ve rubayileri de unutmayınn birlikte şaheser oluyorlar.