Türk'üm, doğruyum, çalışkanım!
2024 11. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2024 13:54
Tarih dersi kesinlikle yetmiyor milletimin destanını anlamaya. Bu kitap Kurtuluş Savaşı'nı bastan sona en ince ayrıntılariyla anlatan bir kitap serisinin 1.si. Hem roman, hem hikâye tarzında olduğu için çok sıkmayan, hem de tarihseverler için doğru bir kaynak niteliğinde. Kaynakçada çokça kaynak belirtilmiş ve bu kitabın doğruluğunu kanıtlıyor. Yazar atalarımızın, yurdumun bu topraklarına yatarak gelmediğini, her şeyiyle çok güzel anlatmış. Türk'ün imanı, bu millete yurdu düşmandan arındırmak için bir güç vermiş. Tanınmayan yüzlerce kahraman...Harbiden şu çılgın Türkler. Kitabi okurken milletimizin ne zorluklarla bu vatanı koruduğunu bir kez daha okudum. O zamanlarda emperyalizmle, düşmanlarla, cahillikle, sömürgecilikle ve daha birçok tehlikeyle mücadele etti milletimiz. Maalesef şuan da olduğu gibi... Yüzyıllar önce atalarımızın bu tehlikeleri yenerek bize bu güzelim vatanı armağan etmelerine rağmen, biz bu ülkeyi koruyamadık. Benim düşüncem bu yönde. Şanslıyız ki, ülkece bir dahiye şahit olduk, sahip olduk. O da bizim vatanımıza sahip çıktı, küllerinden doğan yeni bir ülke kurup bize emanet etti. Değinmek istediğim bir şey var, genelde milli mücadeleden bahsederken Türkiye değil de, Anadolu deriz. Ben bunun neden olduğunu bu kitapta öğrendim. Anadolu birlik olmuş, milli duyguyla yokluk içinde hep bir umutla savaşmış. Aralarında bazı köstebekler olsa bile onlara karşı dimdik durmuşlar. Kitapta dini kötü emellere alet etmekten de bahsediliyordu. Şuan maruz kaldığımız gibi... İsmet Paşa bu soruna çok güzel bir çözüm sunsa da bu şuan işler durumda değil maalesef, ha o dönemde işlemiş mi; sayılır. O dönemin önde gelen yazarlarından konu açıldığında, çoğu sürgün edilmişti. Anadolu'yu sürgün sayesinde görmüşler, bu hikayeleri yazmışlardı. Halide Edip vardı, o da yazar olmasıyla birlikte bir milli mücadele kadınıydı. Afet İnan, Mustafa Kemal'in desteğiyle okuyup profesör olmustu. Inanılması bir o kadar güç olan milletimin destanı mucizevi bir değer taşıyor benim yüreğimde. Iyi ki Mustafa Kemal, iyi ki vatanimin askerleri ,iyi ki adı güzel geçmiş milli mücadele dönemi yazarları, iyi ki Anadolu'nun anneleri, kadınları, iyi ki öğretmenlerim, iyi ki Anadolu, iyi ki Türkler! Bu milletin muharebesinin zaferle taclanmasina katkı sağlayan herkese selam olsun. Hakları ödenmeyen Mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin. Vatanı için kolunu, bacağını veren gazilerimize Allah sifa versin. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur."
Tarih
Şu Çılgın TürklerTurgut Özakman · Bilgi Yayınları · 202324,6bin okunma