The Gary Man ‘HEDEF’ – Mark Greaney
Merhabalar,
The Gray Man serisinin üçüncü kitabının yorumu ile geldim. Kitapların ayrı ayrı okunabileceğini duyunca okumaya başladım ve aksiyonu bol gerilimi ise son safhada bir kurgu ile karşılaştım. Polisiye, gerilim, aksiyon ve bolca kan… Türü sevenlere öneriyorum
#kitabınkonusu
Counrt Gentry, yaklaşık on yıl önce deniz aşırı ülkelerde CIA ajanı olarak çalışıyordur. Bulunduğu konumdan hareketle birçok adam öldürmüştür. Bu görevini 9 Eylül’den sonra sürdürmeyi bırakmış ve kendisine bambaşka daha kirli ve çok daha tehlikeli bir yol çizmiştir. Artık o namı her yerden duyulan acımasız bir seri katildir.
Son çalıştığı kişi ise Gregor Ivanoviç Sidorenko’dur. Yeni patronu Sid’in verdiği emir üzerine bir barda hedefini bir avcı gibi izlemeye alıyor lakin hesaba katmadığı aksilikler nedeni ile amacını gerçekleştiremiyor. Ama Dougal Salattery ve adamları tarafından farkediliyor.
Bar çıkışında adamı takip ederek görevini gerçekleştirmeyi düşünürken aslında Sid’in ondan sakladığı ve içinde bulunduğu dünyanın yeni bir bilinmezliğini keşfediyor. Sidorenko ile yüzleştiğinde ise Rus hükümetinin Sudan Cumhuriyeti’nin başkanı Bakri Abboud’un ölüm emrini verdiğini ve bu büyük görevin kendisine verildiğini öğrenecektir. Ve Gentry Sidorenko’dan kurtulmayı hedeflerken kendisini çok daha büyük bir oyunun içinde kurbanını ararken bulacaktır.
#kitapyorumum
Keyifle okuduğum bir romanın daha sonuna geldim. Okuduğum en keyifli aksiyon ve gerilim romanlarından biri oldu. Verilen küçük detaylar, sıkmayan betimlemeler ve su gibi akan anlatımı sayesinde zihnimde yarattığım bir filmi izledim. Bu arada yazarın kaleme aldığı The Gray Man gerçekten film haline getirildi ama ben önce okumayı tercih edenlerdenim.
Baş karakterimizin bir tetikçi ya da kiralık katil gibi davrandığı doğru lakin bu işi pek de gönüllü severek yaptığı söylenemez. Sanırım ben asıl kendi gibi olduğu kısımları daha çok sevdim ve bu sebepten kitaba bağlandım. Zekice kurgulandığını ve aksiyonun gerilimin her bir anını iliklerinize kadar hissedeceğinizi düşündüğüm bu romanı sizlere tavsiye ederim. Bir şans verin isterim
Sağlıcakla kalın
TuğçeThe Gray ManMark Greaney