Madeline MillerAkhilleus’un Şarkısı
" Ben, Kirke " yi beğenmiştim. Bu kitapta şahane. Bu kitapla ilgili bazı yorumları ve eleştirileri duymamazlıktan gelin ve ön yargısız okuyun.
Amerikalı Romancı Madeline Miller'in 2011'de yayınlanan ve Orange Ödülü'ne layık bulunan ilk romanı Akhilleus'un Şarkısı, konusunu Antik Yunan'dan almıştır.
Akhilleus ve Patroklos iki yoldaş,iki yakın arkadaş ,iki sevgili(sıradışı olan durum). Birbiri için ölecek kadar seviyorlar birbirini.
~~Onu yalnızca dokunarak, yalnızca koklayarak bile tanırdım; kör olsam bile nefeslerinden, ayaklarının yere vuruşundan tanırdım. Ölmüş olsam bile, dünyanın sonu gelmiş olsa bile tanırdım onu diyor
PATROKLOS
Ve sonrasında
~~Ben de ölünce küllerimizi karıştırın ve bizi birlikte gömün. Size bu vazifeyi veriyorum diyor
AKHİLLEUS
Akhilleus'un uzun, şöhretsiz ve unutulup gidelecek bir hayattansa; kısa şöhretli bir hayatı seçmesi, Troya savaşı 'na katılması ve ölümü.....
Patroklos'un Troya savaşında Akhilleus'un şanını korumak için onun zırhını giyerek savaşa katılması (kader değiştiren bir karar) ve Hektor tarafından öldürülmesi ...
İntikam için savaşa geri dönüyor AKHİLLEUS. Sevgili PATROKLOS'U öldüren Hektor'u öldürüyor. Sonunda Troya prensi Paris tarafından öldürülüyor.
Kitabı yazmak tam on yıl sürmüş. On yıla da değmiş.