2023 33. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2023 04:27
Merhaba değerli kitapseverler. Değerli yazarımız Mustafa Kurt @kurtmstff kaleminden okuduğum,okurken duygusal olarak çok zorlandığım "Şu Kısacık Konukluk"kitabından bahsedeceğim sizlere bugün. Keşke yazılanlar bir kurgudan,bir yazarın hayal ürünü olayları bir araya getirmiş olmasından ibaret olsaydı.... 6 şubat sabahı uyanılan kâbusu kim unutabilir ki? Resmi kayıtlarda 11 ilimizi,yüreklerde milyonlarca insanı darmadağın eden depremin yarattığı,bizlere bıraktığı enkazı kim kaldırabilir içimizden,zihnimizden. Bizler her gelişmeyi soluksuz takip ederken,enkaz altından çıkarılan her Can'la can bulup,artan ölü sayısıyla kahrolurken,örtünmeye,yemek yemeye, uyumaya, çocuklarımızın ayaklarına çorap giydirmeye hatta nefes almaya utanırken bu korkunç acının bizzat mağdurları vardı. O mağdurlar ki;enkazların altından çıkarılabilen sevdiklerinin cansız bedenlerine ulaşabildikleri için, bir mezarları olabileceği için kendilerini şanslı hissedebilecek sevinebilecek kadar acı çekmek zorunda bırakıldılar.Anneler babalar evlatsız,evlatlar annesiz babasız kaldılar.... Değerli yazarımız Mustafa Bey de malesef ki depremde annesini ve kızkardeşleri Ecem ve İrem'i ebediyete uğurluyor. Kitabında haberi almasından ihtibaren yaşadığı sarsıcı gerçeklik ve ruhsal yıkımı bizlerle ayrıntılarıyla paylaşıyor. Okurken yazarımızın inançları gereği nekadar metanetli durmaya çalışsada ruhsal dünyasının ne denli yara aldığını açıkça hissedebiliyoruz. Bence bu kitabı bir binanın yapımında projesinden iznine,betonundan demirine kadar eli değecek herkesin okuması gerekir. Okumalılar ki nelere sebep olabileceklerini idrak etmeye çalışsınlar.... Değerli yazarımıza ailesine rahmet kendisine sonsuz sabırlar diliyorum. @kurtmatff @bengisuyayinlari Halime #pamuksekerkitap
Roman-Edebiyat
Şu Kısacık KonuklukMustafa Kurt · Bengi Yayınları · 202341 okunma