Hatırlamamak bir lütuf mu? Hatırlamak bir ceza mı?
2023 16. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2023 03:57
Yine bilmem ne almak için girdiğim bir süpermarkette, indirimli kitaplar arasında görüp satın aldığım bir kitabın, böylesi sürükleyici olması market rafları dahil herkesi şaşırttı. Açık konuşmam gerekirse, indirimli görünce almış; okur puanı da ortalama üstü olunca bir ara okurum diye düşünmüştüm. Çıtır çerez tadında bir kitap gibi gelmişti. Fakat bitirdiğimde keşke daha önce haberim olsaydı diye hayıflandım ve kitaba olan bu önyargımdan dolayı da biraz utandım. Kitap 20 yıl önce seri cinayetler işlemiş, mahlası ebeveyn katili olan bir seri katilin seneler sonra yeniden bir cinayete konu olması ile başlıyor ve sonra olaylar gelişiyor. Sonu ise ufak tefek ipuçlarını almanıza rağmen bence ters köşe. Oldukça yalın bir dil ve sürükleyici bir anlatıma sahip. Mekan betimlemeleri kusursuz. Olay örgüsü sizi yorup yıpratmıyor, yazarı gibi su misali akıp gidiyor. Aldığı ödül anasının sütü gibi helal. Okuyalım, okutturalım ki bu şekilde nitelikli kitaplar basılmaya ve böyle kobi yazarlar kendilerinde o gücü bulup yazmaya devam etsin. Kesinlikle tavsiye ediyorum! 1000Kitap1000Kitap Hatırla!Hatırla! Su TunçSu Tunç
Polisiye / Gerilim
Hatırla!Su Tunç · Doğan Kitap Yayınları · 202061 okunma