Merhaba arkadaşlar! Bugün size boyutlar arası olan hatta daha fazlası, evren değişikliğinin bu denli etkileyici hali ile ortaya çıkan #paralex kitabı ile geldim.
Konusu girişte çok farklı olmasa da ardından evrilen olaylar ve karakterin bu denli okuyucuya geçmesi ciddi anlamda takdire şayandı. İmre'nin bir nevi ayakta kalma savaşını konu olarak alan paralexten bahsetmek istiyorum biraz.
Fantastik türünde yazılmış bu eser standart bir şekilde hayatına devam eden İmre'nin biranda kendisini hem çok farklı hemde neredeyse aynı olan başka bir evren veya boyut, tanışması ile başlayan kitap sıcak gelişmelerle devam etti. Kitabın sonuna kadar heyecanını yitirmeyen ve merak duygusunu oldukça iyi bir şekilde okura aktaran Paralex kaliteli bir kaleme sahip.
Gen aktarımı ile geçmişte büyük büyük dedemiz ve ninemizin günahlarını psikolojik bir süreç olarak hayatımıza sorumluluk olarak geri alıyormuşuz gibi bir duyum almıştım. Kendi üzerimizde söz hakkını en çok aile bireylerine veririz. Burada ise söz haklarının oldukça fazla sorumluluklar olarak geri dönüşüne şahit oluyoruz.
Verilen savaşlar nelerdi? Bu savaşta nasıl ayakta duruldu? İmre'nin seçimleri neler olacak? Karşısına ne gibi zorluklar çıkacak?
Hepsi ve daha fazlası Paralex'te...
#alinti ;
”Gerçeği yeraltına gömseniz bile, o bir gün büyüyerek patlayacak ve her şeyi yok edecektir."
”Kader diye adlandırdığımız bazı şeyler aslında evrenin eşitlik dengesini korumasını sağlamak için madde ve enerjiden yardım alarak oluşturulmuş bir denge bütünü."
”Koşullar bazen beklenmedik zamanda istenilenden bile mükemmel olabiliyordu."
@nilbrzk @lorayayincilik