Kitabı hep aşk romanı olarak duymuştum ama okumaya başlayınca aslında aşkın ötesinde olduğunu anladım.
Okumaya başlarken Mrs. Ms 'ler havada uçuşuyor bu da "ayyy yeter ama" dedirtmedi değil :) hikayenin sonunu merak ettiğim için katlanmak zorunda kaldım.
Hikayemiz aslında en basit anlatımıyla zengin erkek fakir kadın arasında geçmekte.
Bulunduğu döneme göre zenginliğin ön planda olması; beraberinde kibri, küstahlığıda gerektiyor.
Kahramanımız Darcy tam olarak böyle.
Ve tabiki sürekli zenginlerin böyle olduğunu duyan Lizzy'de doğal olarak bunlara karşı ön yargılı.
Kitap basit, klasik bir hayat hikayesinden sizi derinlere götürüyor.
Farkında olmadan gururumuzun ve ön yargımızın bizi nerelere sürüklediğini görmemizi sağlıyor.
Yetiştiğimiz ailenin , çevrenin bizim hayata bakışımızı, aşka bakışımızı nasıl etkilediğini çok güzel bir şekilde öğrenmiş olucaksınız.
Hiç sıkılmadan rahatlıkla okuyacağınız bir kitap.
Adını aşk ve gurur olarakta duyucaksınızdır çeviriden kaynaklı. Ama kesinlikle Gurur ve Ön Yargı ona yakışan isim. Okuyunca bana hak verecesinizidir.
Peki romanı 200 yıllık yapan şey ne diye sorcak olursanız aslında hepimizden bir parça taşıyor olması diyeceğim. Hikayede sizede ayrılmış bir parça bulunuyor onu buluyorsunuz :)
İyi okumalar.