Puan vermedi·79 syf.····Okunma: 02 Kasım 2023 23:23 Medea, Aiskhylos ve Sophokles'ten sonra Atina'nın yetiştirdiği üçüncü büyük tragedya ozanı Euripides'e aittir.
Medea, ilk MÖ 432'de sahne almış ve temeli İason ve Medea'ya dayanan bir Antik Yunan tragedyasıdır.
Eser adı verilen Medea karakteri Yunan mitolojisinde Kolhis Kralı Aietes'in kızı, Kirke'nin yeğeni ve Güneş tanrısı Helios'un torunu olan Kolhis prensesidir. Medea, Antik dünyanın en büyük büyücülerinden biri, ilaç ve zehir yapım ustasıdır.
Medea konusunu Antik Yunan'dan alan bir tragedyadır. Medea, İason ile evlidir ve bu evlilikten iki tane oğlu olmuştur. Medea bu evlilik için büyük bedeller ödemiş, kötü şeyler yapmıştır ancak bunca çabasına rağmen İason'un ihanetine uğramıştır. Bu durumdan haberdar olan Medea için intikam vakti gelmiştir. İason'u bekleyen acı bir intikam vardır. Vay o İason'un haline...
Eser önsöz , oyun ve sonnotlarla birlikte 65 sayfadan oluşmaktadır. Kısa olmasına rağmen içerisindeki anlatı çok yoğun ve etkileyici. Antik Yunan ve tanrılar hakkında bilginiz yoksa bu eserin ilk başları oldukça zor gelebilir ama sonnot kısmında gerekli açıklamalar yapılmış. Benim bu türde okuduğum ilk tragedyaydı bu yüzden de biraz zorlandığımı söyleyebilirim.Kitabın geneline bakınca oldukça akıcıydı. Ben severek okudum sizlere de tavsiye ederim.
Keyifli okumalar dilerim.