Merhaba arkadaşlar! Bugün size #hayyamlabaşbaşa adlı bir eser ile geldim.
Elinize çayınızı alıp kitabın başına oturduğunuzda koyu bir sohbete dahil olacaksınız.
Günümüz problemlerini sorunlarını ve hatta sorularını cevaplıyor bize sohbetin bilge kişisi. Bu bilge kişi Ömer Hayyam'ın ta kendisi. Peki ya siz karşınızda olsa ona ne sormak isterdiniz?
Sormak istediğim bir kaç soruyu sorulmuş olarak bulunca cevapları beni tatmin etti. Biraz gelişim amacı güdüyordu aslında verilen cevaplar. Her cevap aslında içimizde yeşeren umuda hazırlık niteliği taşıyordu.
Ve bir o kadar da her soruda farklı mesajlar vardı. Değinmek istenilen konular hem ruhu hemde beden olarak insanı ilgilendiriyordu. Size neler katabilir neler öğretir ve neleri fark etmenizi sağlar bunu okumadan bilemezsiniz.
Keyifli ve bir o kadar eğitici olan bu eser kesinlikle okunmaya değerdi. Keyifli bir beş çayına hazır olun. Yazarın kalemi daim olsun.
#alıntı ;
"Hiçbir âna geç kalmamak gerek."
"Kimi aklını köle etmiştir paraya pula; kimi tekkeye, manastıra... kimi şöhrete şâna; kimi tesbihe, seccadeye,posta... kimi de tâca, tahta..."
"Ön yargıları parçalanmanın atomu parçalamaktan daha zor olduğunu"
"Aşk, ateşle halvettir."
"Hepimiz sevgiyle yaratılmadık mı? Asıl mârifet, yine sevgiyle erdemlice girmektir toprağa..."
"İnsanı güçsüz kılan körlüğü, tembel kılansa kadere teslim olmasıdır."
"Gerçek iyimserler eleştirenlerdir."
"Şu insanlığın başına ne geldiyse bir ayağı eşikte diğeri içerde olanlardan gelmiştir. Unutma"
"Çaresiz bırakıp yalnızlaştırdılar insanı.."
@vagonkitap @librumkitap Vuslat tekiŞebnem Şanlı #vuslatınkitapkurtlari #leylanınkitapütopyası #okudumbitti #kitapöberileri