2023 149. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2023 18:07
Merhabalar kitap dostlarim, iki zamanl bir kurgu Göbeklitepe Asaliyol. Aus halkinin mutlulukla yasadigi Göbeklitepe topraklarina, Mau kabilesi gelmesiyle yöre halkina vahsi ritüeller ile doga ve Tanri'ya insan kurban etme ayinleri ile zülüm etmekte ve halki sömürmektedirler. 1 Ba bu vahsetin tanrilar için yapilmasinin dogru olmadigin kendi halkindan is'e anlatir ve beraber karar verirler, yanlarinda gelenlerle Aus'tan ayrilacak Mau' larin zulmünden kurtulacaklardir. I Sümer ise Adiyamanl Öksüz bir üniversite ögrencisidir ve okul arkadas! Alyaya asiktir. Antalya'da yasayan genç Alya ile evlenip, mutlu bir hayat kurup Ankara'ya yerlesmeyi planlamaktadir. Yasamini kurmasi icin gerekli maddi olanagi ailesinden kalan topraga satarak elde edecek genç, Adiyaman yolculugu sirasinda esrarengiz bir olay yasayacaktir. Ayni soya mensup Ba ile Sümer'in yasamlarindan kesitlerin sunuldugu bu hikayeyi keyifle okudum .Bu kurgudan uzun soluklu bir roman gikarmis aslinda. ibrahim Halil bey'e yazarlik yolunda basarilar diliyorum.
Göbeklitepeİbrahim Halil Aslantaş · Cinius Yayınları · 202317 okunma
2 +1'leme